Το άθλημα του Σάμπο μεγαλουργεί

Το άθλημα  του Σάμπο είχε την τιμητική του κατά το τριήμερο 11 – 13 Οκτωβρίου 2024. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στη Λάρνακα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20).

Οι αγώνες έγιναν στην κλειστή αίθουσα «Κίτιον» και σε αυτούς συμμετείχαν 600 αθλητές 14 – 20 χρόνων και 200 συνοδοί από 33 χώρες.

Ήταν ακόμη μια σημαντική διεθνής διοργάνωση από την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, η οποία προβάλλει το άθλημα του Σάμπο, τον κυπριακό αθλητισμό και βοηθά τα μέγιστα τον αθλητικό τουρισμό του τόπου μας. Οι διοργανωτές και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μάριος Ανδρέου και οι συνεργάτες του, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο των αγώνων και γενικά από την όλη διοργάνωση. Τα εύσημα στους διοργανωτές απέδωσαν η Διεθνής Ομοσπονδία Σάμπο, καθώς και οι επικεφαλής των ξένων αποστολών, ιδιαίτερα για το ψηλό επίπεδο των αγώνων και για την άρτια διοργάνωση.

Αποκορύφωμα της αξιόλογης δουλειάς που επιτελούν οι διοικούντες την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, την οποία αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και ανάθεσε τη διοργάνωση στη Λάρνακα, του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος  τον Απρίλιο του 2025.

Οι νεαροί αθλητές του Σάμπο από τις 33 χώρες, που αγωνίστηκαν στους αγώνες, έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Αξιοπρόσεκτο, ήταν επίσης η έντονη παρουσία του κόσμου στις κερκίδες.

Η Κύπρος συμμετείχε στους εν λόγω αγώνες με έξι αθλητές. Συγκεκριμένα την 7η θέση κατέλαβαν οι Σοφία Γαβριηλίδου, Αλέξανδρος Οδυσσέως,  Νικόλας Νέστωρος και Θεόδωρος Ξενόπουλος. Εξαιρετική παρουσία είχαν επίσης οι Δομινίκη Παπαλουκά και Αλέξανδρος Γεωργίου.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσους παρακολούθησαν τους αγώνες, τους χορηγούς, καθώς και όσους με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν στην πετυχημένη διοργάνωση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο