«Αυτός αξίζει να πάρει την Χρυσή Μπάλα»

Το εγκώμιο του Λαουτάρο Μαρτίνες «έπλεξε» ο Λιονέλ Μέσι, καθώς δήλωσε ότι ο συμπατριώτης του αξίζει τη Χρυσή Μπάλα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο» και πως είχε μια θεαματική χρονιά.

Ο επιθετικός της Ίντερ συμπεριλαμβάνεται στους 30 υποψηφίους για τη Χρυσή Μπάλα του 2024, ενώ ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 28 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Η αγωνιστική περίοδος 2023-24 ήταν μια από τις καλύτερες στην καριέρα του Μαρτίνες, ο οποίος πανηγύρισε τίτλους με την Ίντερ, αλλά και την εθνική Αργεντινής.

Οι «νερατζούρι» κατέκτησαν το 20ό πρωτάθλημα της ιστορίας τους, με τον 27χρονο να αναδεικνύεται -για πρώτη φορά στην καριέρα του- πρώτος σκόρερ στη Serie A με 24 τέρματα. Λίγες εβδομάδες αργότερα ο «Τόρο» βοήθησε την «αλμπισελέστε» να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα, καθώς σημείωσε το μοναδικό γκολ στον τελικό με την Κολομβία, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην διοργάνωση με πέντε τέρματα.

«Είχε μια θεαματική χρονιά. Σκόραρε στον τελικό (σ.σ. του Κόπα Αμέρικα) και ήταν ο καλύτερος σκόρερ. Αξίζει τη Χρυσή Μπάλα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο» δήλωσε ο Μέσι για τον Μαρτίνες στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη 6-0 επί της Βολιβίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Πηγή: sdna.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο