«Καλημέρα» με ματσάρα και… λεμεσιανά χαμόγελα!

Καλύτερη πρεμιέρα στο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας ΟΠΑΠ «Μιχάλης Κρασιάς» δεν θα μπορούσαμε να είχαμε. Στη Λεμεσό έγινε ένας εκπληκτικός αγώνας, με το ΤΕΠΑΚ να παίρνει μια μεγάλη νίκη με 74-73 έναντι του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι με όλη τη σημασίας της λέξεως. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είχε τον αρχικά τον έλεγχο του αγώνα και συντηρούσε μια μικρή διαφορά, ενώ το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο έμενε κοντά στο σκορ. Τα δεδομένα του αγώνα διαφοροποιήθηκαν στην γ’ περίοδο. Οι γηπεδούχοι με πάθος, άμυνας και ενέργεια έτρεξαν ένα σερί 24-12 και μετέτρεψαν το -3 του ημιχρόνου (31-34) σε +9 (55-46). Στο φινάλε και την δ’ περίοδο, το… έργο ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έκανε ξανά την αντεπίθεση του, αλλά στο τέλος οι λεπτομέρειες ήταν υπέρ του ΤΕΠΑΚ, με το Πανεπιστήμιο από τη Λεμεσό να αρχίζει με το δεξί της υποχρεώσεις του. Αξίζει να σημειωθεί πως από τον αγώνα απουσίαζε ο διεθνής καλαθοσφαιριστής, Γιώργος Τριετιάκοβ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-20, 16-14, 24-12, 19-27

ΤΕΠΑΚ: Μιτακίδης 17 (1), Νωχαμές, Θεμιστοκλέους 22, Ευθυμίου 8, Λουραίτζος, Ιωαννίδης 16 (3), Καρκάκης 6 (1), Σταυρίδης 4, Μαστοράκης 2, Νικολάου, Πάτρωμας, Φλωρίδης.
ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ: Τσουαταρίδης, Τουμαγιάν 3 (1), Χριστοδουλίδης 26 (2), Πογιατζής, Ρωμανίδης 6, Παπαδημητρίου 32 (2), Κουκουλής, Κόκκινος 2, Ανθυμιάδης 4.

Άρχισε με… περίπατο!
Με το πόδι στο γκάζι άρχισε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας ΟΠΑΠ «Μιχάλης Κρασιάς», αφού κέρδισε με 103-34 το Frederick στην κλειστή αίθουσα του Αγίου Δομετίου.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εμφανίστηκε και φέτος πολύ δυνατό. Από την αρχή πήρε τον έλεγχο του αγώνα και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Η ομάδα του Σιακαλλή έβαλε από το ξεκίνημα του αγώνα τις βάσεις για μια εύκολη επικράτηση, καθότι από το α’ δεκάλεπτο το σκορ πήρε διψήφια διαφορά. Οι παίκτες του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, ενώ το τελικό σκορ της λήξης αντικατοπτρίζει και τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Παρόλα αυτά, το Frederick πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε και με την επιστροφή στη δράση του Αρμακόλα (απουσίαζε λόγω τραυματισμού) θα εμφανιστεί πολύ πιο καλύτερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 33-07, 20-08, 29-11, 21-08

ΠΑΝ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Τίγκας 8 (2), Σαρουσαββίδης, Σοφοκλέους 3 (1), Νεοφύτου 21 (3), Τσουδιαμάντ 2, Δημητρακόπουλος 17, Τσιέλεπας 5 (1), Κωνσταντίνου 10 (1), Νεοφύτου Α. 8, Μελετίου 16, Λουκά 4, Ανδρουλιδάκης 9 (1).
FREDERICK: Ζώας 2, Αχμέντ 7 (1), Καραΐσκος 5 (1), Μαθιόπουλος 2, Χατζιδάκης, Μιγδάνης 3, Μοσταφά 7 (1), Ευθυμίου, Γιαννακού 4, Εμάνουελ (1).

Η Ομοσπονδία θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της. Τον περήφανο υποστηρικτή και στρατηγικό συνεργάτη τον ΟΠΑΠ Κύπρου, τον Χαραλαμπίδη Κρίστη, αλλά και τον χορηγό επικοινωνίας την Cablenet.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο