Το επετειακό λεύκωμα του Απόλλωνα για τα 70χρονα (vids, pics)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων ζωής ο Απόλλωνας παρουσίασε σε ξεχωριστή εκδήλωση το επετειακό λεύκωμα «Απόλλων Λεμεσού: Η Ιστορία 1954-2024».

Η σχετική ενημέρωση από τον λεμεσιανό σύλλογο:

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα η παρουσίαση του επετειακού λευκώματος «Απόλλων Λεμεσού: Η Ιστορία 1954-2024», με αφορμή τα 70 χρόνια ζωής του σωματείου.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, εκπροσώπους των ΜΜΕ και φυσικά, την ηγεσία του συλλόγου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τους ομιλητές. Στο πάνελ βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας, Νίκος Κίρζης, ο πρώην πρόεδρος κ. Πάμπος Γεωργιάδης, και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Δήμος Καβάζης, Γιαννάκης Γιαγκουδάκης, Πάμπος Πίττας, Mιλένκο Σπόλιαριτς, Κρίστης Θεοφίλου και Χάμπος Κυριάκου.

Πριν την έναρξη των ομιλιών παρουσιάστηκε ένα σύντομο βίντεο αναφορικά με το ιστορικό βιβλίο.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Κίρζης πήρε τον λόγο, τονίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης και την παρουσία των πρωταγωνιστών της ιστορίας του Απόλλωνα. Χαρακτήρισε το λεύκωμα ως μια «συμβατική παρακαταθήκη για το μέλλον», ένα μέλλον λαμπρό, γεμάτο με νέες σελίδες ιστορίας. Εξήγησε τη σπουδαιότητα του βιβλίου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που καταγράφει λεπτομερώς την ιστορία του συλλόγου από το 1954 έως το 2024. «Δεν έχει αντίστοιχο λεύκωμα σε άλλη ομάδα στην Κύπρο», δήλωσε, υπογραμμίζοντας τη σημασία του για κάθε Απολλωνίστα. Επιπλέον, ο κ. Κίρζης εξήρε τις προσπάθειες των συντελεστών. Αναφέρθηκε σε σημαντικές στιγμές του συλλόγου, από τα πρώτα κύπελλα μέχρι τις ευρωπαϊκές επιτυχίες, και τόνισε την ανάγκη για ενότητα και στήριξη από τον κόσμο.

Κλείνοντας ο κ. Κίρζης εξέφρασε τις θέρμες του ευχαριστίες, στους συντελεστές του σπουδαίου αυτού λευκώματος και κυρίως τον κ. Χριστόφορο Γεωργιάδη, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, για την αφοσίωση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα βάζοντας κι αυτοί το όνομα τους στο συλλεκτικό αυτό βιβλίο καθώς επίσης και τους χορηγούς της ιστορικής αυτής έκδοσης την εταιρεία Property Gallery, την εταιρεία Petrolina, την εταιρεία Τραπαλίδης, την εταιρεία Columbia Shipmanagement, τον κ. Πάμπο Γεωργιάδη και τον κ. Ξενοφών Χαραλάμπους.

Ακολούθησε η σύντομη ομιλία του κ. Πάμπου Γεωργιάδη, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την εκδήλωση και ευχήθηκε στον Απόλλωνα άλλα 100 χρόνια επιτυχιών.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με συγκινητικές ομιλίες από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Ο Δήμος Καβάζης μίλησε για την οικογένεια που δημιούργησε ο Απόλλωνας για τους παίκτες και τη μεγάλη κληρονομιά του συλλόγου. Ο Γιαννάκης Γιαγκουδάκης αναφέρθηκε στις πρώτες του εμπειρίες με τον σύλλογο και στη διαρκή δέσμευση των παλαιμάχων στην υποστήριξη του Απόλλωνα. Ο Πάμπος Πίττας ευχήθηκε ακόμα περισσότερες επιτυχίες για τον σύλλογο στο μέλλον, ενώ ο Μιλένκο Σπόλιαριτς μοιράστηκε τις όμορφες αναμνήσεις του από την καριέρα του και την υπερηφάνεια του για την παρουσία του στην οικογένεια του Απόλλωνα. Τέλος, ο Χάμπος Κυριάκου υπογράμμισε την ευθύνη των νέων παικτών να συνεχίσουν την ένδοξη ιστορία του συλλόγου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση από τον Νίκο Κίρζη για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που θα ζωντανέψει την ιστορία του Απόλλωνα, βασισμένο στο επετειακό λεύκωμα. Ο πρόεδρος τόνισε ότι το ντοκιμαντέρ θα αποτελέσει το ιδανικό κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια του συλλόγου.

Το λεύκωμα, το οποίο αποτελείται από 724 σελίδες, 31 ενότητες, 2350 φωτογραφίες και πλούσιο αρχειακό υλικό, είναι διαθέσιμο προς πώληση από σήμερα στα δύο Apollon Official Stores και ηλεκτρονικά μέσω του eshop.

Δείτε το φωτορεπορτάζ της εκδήλωσης:

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο