Κι αν μας αντέξει το σχοινί

Η σχέση του Λουτσέσκου και του Ιβάν Σαββίδη δεν υπόκειται στους συνήθεις κανόνες των σχέσεων προπονητών και διοίκησης.

Θεωρώ το πρόστιμο που επέβαλε η διοίκηση του ΠΑΟΚ στους παίκτες μετά από τις τρεις συνεχόμενες ήττες, μια υπερβολή. Κυρίως διότι τα αποτελέσματα δεν οφείλονται σε έλλειψη προσπάθειας ή αδιαφορία, αλλά σε μια σειρά πραγμάτων, μεταξύ των οποίων και η ατυχία/αστοχία.

Και πλην αυτού, ο ΠΑΟΚ πάει στην δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος πρώτος με δύο ήττες αλλά όχι και με κακές εμφανίσεις στο Europa League. Με δεδομένο δε ότι θα βελτιωθεί τον Νοέμβριο όπως συνήθως συμβαίνει επί Λουτσέσκου ,οι πιθανότητές του για μια καλή σεζόν, είναι πολλές. Άρα ναι, δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο.

Από την άλλη, εδώ που τα λέμε, δεν έγινε και κάτι δραματικό. Αν ο ΠΑΟΚ ρεφάρει τις εντός έδρας απώλειες με ένα καλό αποτέλεσμα, στην ΟΠΑΠ Αρένα π.χ. , είμαι βέβαιος ότι το πρόστιμο θα διαγραφεί.

Και τότε προς τι η γκρίνια και οι δηλώσεις του Ραζβάν, οι οποίες σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο θα είχαν προκαλέσει ρήξη;

Θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει καλά τη σχέση Λουτσέσκου – Σαββίδη, τον τρόπο που συνεργάζονται, την ψυχοσύνθεση του ίδιου του Ρουμάνου για να καταλάβει.

Δεν πρόκειται για την τυπική περίπτωση προέδρου – προπονητή. Έχει περισσότερο τα χαρακτηριστικά οικογένειες – μιας οικογένειας που έχει διαφωνίες και ενίοτε τσακώνεται, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία συνήθως βγαίνει ακόμα πιο δεμένη και δυνατή.

Ο Λουτσέσκου είναι εκ φύσεως γκρινιάρης και αυτή η περίοδος δεν είναι παραδοσιακά η καλύτερή του – τον χαλάει το καλοκαίρι, τον χαλάνε οι μεταγραφές και η καθυστέρηση σε αυτές και επειδή αργεί να πάρει μπροστά η ομάδα του, τον χαλάει και η πίεση. Πέρυσι, με τις τρεις προκρίσεις στο Κόνφερενς έφτιαξε νωρίς το κέφι το δικό του και των παικτών του αλλά και του Ιβάν που του πήρε Μεϊτέ – Ντεσπότοφ στο φινάλε των μεταγραφών. Επιπλέον, ουδείς υπολόγιζε τον ΠΑΟΚ ως κάτι περισσότερο από 4ο φαβορί για τον τίτλο.

Φέτος ο αποκλεισμός από την Μάλμε και οι έξτρα προσδοκίες που δημιούργησε η κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με τις - περισσότερες από όσες θα ήθελε ο κόουτς – αλλαγές στο ρόστερ και την μη έλευση Μεϊτέ (σας φαίνεται αστείο; δεν είναι), τσίτωσαν τα πράγματα λίγο παραπάνω από όσο συνήθως. Το πρόστιμο δεν βοήθησε στην εκτόνωσή τους, Οι δηλώσεις του “Λούτσε” και η διακοπή πιθανόν να βοηθήσουν.

Ο Λουτσέσκου έβγαλε από μέσα του κάμποση από την γκρίνια που είχε μαζευτεί και παράλληλα ύψωσε ασπίδα προστασίας στους ποδοσφαιριστές του. Ο Σαββίδης που ξέρει τον Ραζβάν, ξέρει και πώς να του δίνει κίνητρο, να τον τσιτώνει, ακόμα και να τον εκνευρίζει κατά τρόπον ωφέλιμο προς το κλαμπ.

Πρόκειται για μια άσκηση ισορροπίας που στο παρελθόν έχει δώσει σπουδαία αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα όμως θέλει και προσοχή.

Γιατί μπορεί να τραβάς το σχοινί , με στόχο να απελευθερώσεις εγκλωβισμένη ενέργεια και αυτό να αντέχει για χρόνια.

Μία φορά να σπάσει όμως, θα τους ρίξει όλους κάτω.

Υ.Γ. Η νίκη στη Λιβαδειά μετά από μετριότατη εμφάνιση μπορεί να αποδειχθεί από τις πλέον κομβικές στη χρονιά

Πηγή: Sdna.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο