Πρώτη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Premier League

Την πρώτη μάχη στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει με την Premier League, πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, αφού δικαιώθηκε στο θέμα των χορηγιών για το οποίο είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Η πρώτη διαμάχη ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Premier League έβγαλε νικητές τους «Citizens»!

Οι πρωταθλητές Αγγλίας βρίσκονται εδώ και καιρό σε διαμάχη με τη διοργανώτρια αρχή για πολλές παραβάσεις που αφορούν τόσο το αγωνιστικό, όσο και το οικονομικό κομμάτι.

Έτσι οι νομική ομάδα της Σίτι, κατάφερε να πάρει μια σημαντική δικαστική νίκη, αφού μετά την απόφαση τους να καταφύγουν νομικά κατά της αγγλικής λίγκας για τους κανονισμούς συναλλαγών συνδεδεμένων μερών δικαιώθηκαν πανηγυρικά.

Οι συγκεκριμένοι κανονισμοί τέθηκαν σε εφαρμογή το 2021 όταν η Νιούκαστλ εξαγοράστηκε από το fund της Σαουδικής Αραβίας και είχαν σκοπό να εμποδίσουν τους συλλόγους να... συνδέουν και να υπέρκοστολογούν τα χορηγικά deals με τις εταιρείες από τις οποίες συνδέονται ιδιοκτησιακά.

Μπορεί οι υπόλοιπες 115 κατηγορίες να έχουν «παγώσει» ωστόσο τη δεδομένη στιγμή τα έσοδα της Σίτι από την Etihad Airways, αλλά και το City Football Group που ανήκουν στο Μανσούρ είναι καθόλα νόμιμα.

Πλέον οι κανονισμοί αυτοί δεν θα υφίστανται στην Premier League γεγονός το οποίο μπορεί να επηρεάσει οικονομικά πολλές από τις ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Πηγή: sport-fm.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο