ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ 0-1: Ο Φαράζ τον «βύθισε» στην κρίση!

Αυτή τη φορά και σκόραρε και νίκησε!

Τον περασμένο Μάιο το τέρμα του δεν αποδείχθηκε αρκετό για να φέρει στην ΑΕΚ το πρώτο της πρωτάθλημα, στην 6η αγωνιστική της σεζόν 2024/25 ωστόσο το γκολ του Ιμάντ Φαράζ χάρισε στους Λαρνακείς το πρώτο τους «διπλό» επί του ΑΠΟΕΛ μετά από τις 22 Δεκεμβρίου 2015 και 15 ανεπιτυχείς προσπάθειες (0-10-5)!

Για τους «κιτρινοπράσινους» ήταν η δεύτερη συναπτή νίκη στο πρωτάθλημα (τρίτη, συμπεριλαμβανομένης και της πρόκρισης επί του Ακρίτα στο κύπελλο) και τους έφερε στους 10 βαθμούς.

Σε αυτή τη συγκομιδή παρέμεινε και ο πρωταθλητής, ο οποίος «γκέλαρε» για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά στο πρωτάθλημα (τρίτο, συμπεριλαμβανομένης της ισοπαλίας κόντρα στους Σάμροκ Ρόβερς στο Κόνφερενς Λιγκ) και «βυθίζεται» περαιτέρω σε μια κρίση αποτελεσμάτων, αλλά και εμφανίσεων.

Σ’ ένα μάλλον υποτονικό από πλευράς ρυθμού πρώτο ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν την κατοχή, ωστόσο οι πιο υποσχόμενες επιθέσεις του ΑΠΟΕΛ (7’, 16’ Ελ Αραμπί) δεν κατέληξαν καν σε τελική προσπάθεια, ενώ στις αντίστοιχες της ΑΕΚ ο Αϊτόρ είδε τον Μπέλετς (12’) και το οριζόντιο δοκάρι του (22’) να του «αρνούνται» το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια μεγάλη ευκαιρία (49’ Καμπρέρα), η οποία όμως παρέμεινε η μοναδική έως το 77’: από σέντρα του Φαράζ ο Καμπρέρα απέτυχε δις να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Γκαρθία συνδυάστηκε όμορφα με τον Γκάμα και με συρτή σέντρα έδωσε ασίστ στον Φαράζ που με κοντινή προβολή νίκησε τον Μπέλετς για το 0-1!

Οι πρωταθλητές είχαν την ευκαιρία τους για την ισοφάριση, όμως στο 90’ ο Αθανασιάδης απέκρουσε το σουτ του Κόρμπου από τη μικρή περιοχή.

ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ         0-1 (6.10)
Γήπεδο:
ΓΣΠ
Σκόρερ: 77’ Φαράζ
Διαιτητές: Κωνσταντίνος Φελλάς - Ηράκλης Κωμοδρόμος, Ανδρέας Τουμάζου - Χρυσοβαλάντης Θεουλή
VAR: Δημήτρης Σολωμού / AVAR: Νίκος Εγγλέζου
Κίτρινες: Πίζι / Αϊτόρ, Ροντέν, Πονς
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Μπέλετς - Σούσιτς (74’ Κιντιγιά), Λαΐφης, Ντβάλι, Σεμπάκ - Κοσταντίνοβ (60’ Τεχέρα) - Αμπάνια, Πίζι (74’ Κόρμπου) - Ντονγκάλα, Μαρκίνιος (86’ Ντράζιτς) - Ελ Αραμπί.
ΑΕΚ (4-4-2): Αθανασιάδης - Εκπόλο, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρθία - Πονς, Λέδες - Φαράζ, Ροντέν (74’ Γκάμα) - Καμπρέρα (90’ Σολ), Αϊτόρ (90+5’ Μιραμόν).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο