Άρης-Ομόνοια 2-0: Την νίκησε και την προσπέρασε με «υπογραφή» Κβιλιτάια!

Ο Άρης κέρδισε με 2-0 την Ομόνοια στο «AlphaMega Stadium», για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Λεμεσού που είχε αρκετά καλή παρουσία σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έφτασε τους 14 βαθμούς προσπερνώντας την Ομόνοια που έμεινε στους 12 βαθμούς. 

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Γκιόργκι Κβιλιτάια ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο Άρης ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιαγκό στο 88ο λεπτό. Για τους πράσινους, έκανε ντεμπούτο ο Γιόβετιτς. 

Το ματς:

Ο Άρης ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στον αγώνα. Στο 6ο λεπτό έφτιαξε και την πρώτη τελική όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω μετά από σουτ του Γκομίς. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, στο 12ο λεπτό από καλή θέση εντός περιοχής, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όπως θα ήθελε την φάση. 

Στην συνέχεια η Ομόνοια ανέβασε ρυθμό και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους, ήρθε στο 14ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Σίμιτς. Δύο λεπτά μετά απάντησε ο Άρης με μακρινό σουτ του Στρούτσκι. 

Στο 20' ο Άρης θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ο Μπένγκτσον από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Η Ομόνοια, είχε την απάντηση ένα λεπτό μετά, όταν ο Κακουλλής από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βανά Άλβες που έκανε σπουδαία απόκρουση. 

Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό τόσο από τους γηπεδούχους, όσο και από τους φιλοξενούμενους. Στο 25ο λεπτό, ήρθε και το πρώτο γκολ. Ο Μαγιαμπέλα έκανε την σέντρα στην περιοχή εκεί που ο Κβιλιτάια με δυνατό κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Στο 37ο λεπτό μετά από σουτ του Γκομίς, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κούσουλου ο οποίος ήταν εντός περιοχής. Μετά από OFR, ο ρεφ του αγώνα έδωσε πέναλτι στον Άρη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαγιαμπέλα, ο οποίος νικήθηκε από τον Φαμπιάνο ο οποίος κράτησε το 1-0, που ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη η Ομόνοια μπήκε δυνατά, απείλησε με τον Παναγιώτου ωστόσο ο Άρης ήταν η ομάδα που βρήκε τον δρόμο για το γκολ. Στο 52' ο Μπένγκτσον έχασε ευκαιρία με κοντινό πλασέ. Σε αυτή την φάση, φάνηκε να υπάρχει χτύπημα του Παναγιώτου στο παίκτη του Άρη. Η φάση εξετάστηκε από το OFR και δόθηκε νέο πέναλτι για τους  γηπεδούχους. 

Αυτή την φορά, εκτελεστής ήταν ο Κβιλιτάια ο οποίος ευστόχησε κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του. 

Επόμενη καλή στιγμή, στο 65ο λεπτό όταν η μπάλα μετά από κεφαλιά του Σεμέδο, πέρασε λίγο έξω. Στο 69' απείλησε ο Λοίζου από κοντά ενώ στο 72' χάθηκε τεράστια φάση για τους γηπεδούχους. Ο Νίκολιτς από κοντά και με τον Φαμπιάνο εκτός θέσης, έστειλε την μπάλα έξω. 

Στο 88ο λεπτό αποβλήθηκε ο Γιαγκό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Μέχρι το τέλος, υπήρχαν φάσεις ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε με τον Άρη να κερδίζει και να προσπερνά στην βαθμολογία την Ομόνοια η οποία δέχθηκε την 2η ήττα στο πρωτάθλημα. 

Άρης: Βανά, Καζού, Μποακί, Μπένγκτσον (62' Σεμέδο), Κβιλιτάια (75' Ουρόσεβιτς), Γκομίς (67' Μάτισικ), Γκόλντσον, Γιαγκό, Μαγιαμπέλα (62' Μοντνόρ), Στρούσκι (62' Νίκολιτς), Σαρφό.

Στον πάγκο οι  Σωφρονίου, Ζάντρο, Μουσούντα, Σανέ, Σάβο, Θεοχάρους, Κορέια.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Ντιουνκού (78' Μασούρας), Κουλιμπαλί, Κακουλλής (46' Γιόβετιτς), Μάριτς, Σίμιτς (78' Εράκοβιτς), Χαμάς, Παναγιώτου, Κούσουλος, Χαραλάμπους (46' Λοϊζου), Αλιούμ (66' Ατζίλι).

Στον πάγκο οι Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Ελάντερ, Εβάντρο, Λανγκ, Νεοφύτου.

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Αθανασίου Κυριάκος
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο