Νέα Σαλαμίνα - Δόξα 1-0: Κυριάρχησε και προκρίθηκε

Η Νέα Σαλαμίνα νίκησε με 1-0 τη Δόξα στο «Αμμόχωστος» σε μονό αγώνα για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16».

Παρά το γεγονός ότι το εύθραυστο σκορ σε μια μονή αναμέτρηση δεν επιτρέπει τον καθησυχασμό, εντούτοις η εικόνα του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του δεν έδειχνε πως οι ερυθρόλευκοι κινδύνευαν να χάσουν το προβάδισμά τους καθώς η Δόξα παρέμεινε ακίνδυνη, παλεύοντας για κάτι καλύτερο μόνο στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή τους σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, είτε με συνεχή πίεση, είτε με γρήγορες ανακτήσεις της μπάλας.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 8ο λεπτό με την κοντινή κεφαλιά του Μιχαήλ να φεύγει λίγο έξω μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 14’ ο Φράγκος έκανε τη μπαλιά στην περιοχή με τον Σακκά να βγαίνει εκτός εστίας, η μπάλα να φτάνει στον Μιγκελίτο ο οποίος έκανε μια κεφαλιά σε κενό τέρμα με τον Φοριέλ να δείχνει εντυπωσιακά πάνω στη γραμμή.

Στο 25’ οι ερυθρόλευκοι είχαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με ένα διαγώνιο σουτ του Φερνάντες, ωστόσο είδαν την υπεροχή τους να καρποφορεί δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μιχαήλ με δυνατή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους.

Μετά το γκολ μέχρι και την ανάπαυλα, ο ρυθμός της Σαλαμίνας κόπασε, καθώς δεν δημιούργησε άλλες φάσεις, ενώ την πρώτη της τελική στον αγώνα βρήκε η Δόξα με ένα μακρινό σουτ του Ζήνωνος στο 41’.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους το σκηνικό ήταν παρόμοιο με το πρώτο με τη Σαλαμίνα να πιέζει και τη Δόξα να αμύνεται.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν μάλιστα και σε δεύτερο γκολ, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε μετά από επανεξέταση της φάσης στο on field review.

Στο 60’ ο Σακκάς με σπουδαία επέμβαση έβγαλε την κεφαλιά του Γκμπελέ.

Λίγο μετά τα μισά του δεύτερου μέρους οι φιλοξενούμενοι έδειξαν περισσότερη επιθετική διάθεση μετά και από κάποιες κινήσεις από τον πάγκο. Στο 78’ είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Σαντάνα να σταματά πάνω στον Μελίσσα.  

 

ΣΚΟΡΕΡ: Μιχαήλ 27’

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιχαήλ / Φόριελ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

 

Νέα Σαλαμίνα: Μελίσσας, Σεργίου (Λέουκο 62’), Μιχαήλ, Μιγκελίτο, Ντουρμισάι, Φερναντεζ (Σπυριδάκης 72’), Γκμπελέ (Νάρσινγκ 82’), Φράγκος (Κατσιάρης 72’), Λέζιακς, Μπαχάσα (Προκοπίου 62’), Βίκτωρος.

Στον πάγκο: Καλανίδης, Τόμοβιτς, Νάρσινγκ, Βέλλιος, Μπεχαράνο, Σπυριδάκης, Λέουκο, Προκοπίου, Εγκωμίτης, Κουμπαρή, Κατσιάρης.

Δόξα: Σακκάς, Λιασίδης, Μουκτάρης (Κρούσιελ 57’), Καραμπερης, Γεωργίου, Φοριελ, Καρακούτης (Κουμούρης 57’), Ζήνωνος (Λοϊζίδης 73’), Τσαβος, Γιαννακού (Χαραλάμπους 71’), Άπια (Σαντάνα 72’).

Στον πάγκο: Κελεπέσιη, Παπαδόπουλος, Κρούσιελ, Φερέιρα, Ντε Σαντάνα, Ζευκη, Ψύχας, Λοϊζίδης, Κουμουρης, Αριστοτέλους, Χαραλάμπους, Ασάντε.

 

Στάδιο: Αμμόχωστος Επιστροφή

Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Μεταξάς Μιχάλης

4ος Διαιτητής: Νεοφύτου Νεόφυτος

VAR: Αντωνίου Μάριος

AVAR: Χριστοδούλου Μαρία

Παρατηρητής: Νικολαΐδης Χρίστος

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο