Το μπέρδεμα και η αλήθεια για τις κίτρινες του Σεμπάκ

Σύγχυση και παρανόηση φαίνεται πως δημιούργησαν οι τρεις κίτρινες κάρτες που δέχτηκε ο Ισάμ Σεμπάκ στους προκριματικούς γύρους και στα πλέι οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τρεις κίτρινες κάρτες (που δεν έχουν οδηγήσει σε αποβολή) οδηγούν σε απουσία του ποδοσφαιριστή από το αμέσως επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας του.

Στην περίπτωση του Μαροκινού, ωστόσο, εφαρμόζονται δύο κανονισμοί (ένας νέος κι ένας παλιός) της UEFA.

Ο πρώτος κανονισμός (63.02), ο οποίος αποτελεί καινοτομία, είναι ότι από αυτή την αγωνιστική περίοδο με τη συμπλήρωση κάθε δύο γύρων στους οποίους ένας παίκτης έχει δικαίωμα συμμετοχής ο αριθμός των κίτρινων καρτών του (που δεν έχουν οδηγήσει σε αποβολή του) μειώνεται κατά μία.

Κατά συνέπεια ο Σεμπάκ που είχε δεχτεί κίτρινη στον δεύτερο αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αλλά είχε αγωνιστεί ήδη σε δύο προκριματικούς γύρους (τον β' και τον γ' του Τσάμπιονς Λιγκ) εισήλθε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς κάρτα.

Ο δεύτερος κανονισμός (63.04), ο οποίος ισχύει εδώ και καιρό, είναι πως όλες οι κίτρινες κάρτες και οι εκκρεμείς ποινές λόγω κίτρινων σβήνονται με το πέρας των πλέι οφ.

Κατά συνέπεια οι δύο κίτρινες που δέχτηκε ο 35χρονος δεξιός μπακ στις αναμετρήσεις με την RFS (μία στο πρώτο και μία στο δεύτερο παιχνίδι) επίσης έχουν διαγραφεί.

Το λευκό ποινικό μητρώο του Σεμπάκ εν όψει της league phase του Κόνφερενς Λιγκ επιβεβαίωσε και η UEFA σε απάντησή της σε σχετική διευκρινιστική επιστολή του ΑΠΟΕΛ.

Ο Μαροκινός ουδέποτε υπήρξε τιμωρημένος για τον εκτός έδρας αγώνα με τους Σάμροκ Ρόβερς και δεν είναι επιβαρυμένος με κίτρινη κάρτα στην αφετηρία της κύριας φάσης του Κόνφερενς Λιγκ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο