Εθνικός Άχνας - Ανόρθωση 2-2: Επέστρεψε και πήρε βαθμό με Λόπες-Χρυσοστόμου!

Εθνικός Άχνας και Ανόρθωση συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία 2-2 στο Δασάκι για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε με 2-0 όμως η «Κυρία» επέστρεψε με δύο γκολ στην επανάληψη.

Η ομάδα του Μπαντία ήταν καλύτερη μέχρι το 50', δημιουργώντας με αξιώσεις κινδύνους στην εστία του Ζίβκοβιτς και πέτυχε δύο γκολ.

Η Ανόρθωση κατάφερε να μειώσει με πέναλτι και εν τέλει να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές διακοπές, 8 λεπτά καθυστερήσεις στο α' ημίχρονο και ολοκληρώθηκε στο 105'.

Και οι δύο ομάδες έχουν υποχρεώσεις για το Κύπελλο μεσοβδόμαδα με ΑΕΖ και Ολυμπιακό αντίστοιχα (2/10) πριν αγωνιστούν με ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα στο πρωτάθλημα (5/10).

Το ματς:

Ο Εθνικός Άχνας ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα και απείλησε στο 11’ με διαγώνιο σουτ του Μπονέτο. Ωστόσο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγω του ότι ο ρεφ Αργυρού δεν μπορούσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Αντωνίου.

Με την επανέναρξη του αγώνα ο Εθνικός ήταν και πάλι πιο επικίνδυνος με τον Μπονέτο να έχει άλλες δύο τελικές (21’, 34’). Η πρώτη καλή στιγμή για την «Κυρία» καταγράφηκε ακριβώς μετά την τελευταία του Μπονέτο, όμως ο Λόπες από πλεονεκτική θέση αστόχησε (34’). Η Ανόρθωση βρήκε και δεύτερη καλή στιγμή με τη συμπλήρωση των 45’ όμως η κεφαλιά του Χρυσόπουλου αποκρούστηκε από τον Φλόρες που ήταν στη σωστή θέση.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+3'), ο Εθνικός Άχνας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με μακρινό σου του Στυλιανού που κόντραρε πάνω στον Χρυσοστόμου και κατέληξε στο βάθος της στίας του Ζίβκοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Μπονέτο να απειλεί ξανά για τον Εθνικό (46’) κι ένα λεπτό αργότερα ο ντε Ιριόντο, έπειτα από κόρνερ και γύρισμα του Γκονζάλες με μια πρώτη κεφαλιά, διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.

Ο Οκκάς έκανε κινήσεις από τον πάγκο για να αλλάξει τα δεδομένα και ο Ράφα Λόπες κέρδισε πέναλτι το οποίο και αξιοποίησε (59’), βάζοντας τη βαρωσιώτικη ομάδα ξανά στο παιχνίδι.

Γενικότερα το β’ ημίχρονο είχε πάρα πολλές διακοπές και δεν είδαμε καλό παιχνίδι. Παρόλα αυτά, η Ανόρθωση κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με κεφαλιά του Χρυσοστόμου στο 82’ έπειτα από κόρνερ του Κίκο διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Εθνικός Άχνας: Φλόρες, ντε Ιριόντο (62’ Σάαντι), Λίπσκι, Μπονέτο, Λομοτέι, Γκονζάλες (68’ Μπρένο), Ιωάννου (90+5’ Αγγελόπουλος), Στυλιανού, Μπαχάνακ (90+3’ Σόμπιεχ), Αντερέγκεν, Οφόρι

Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Παπαστυλιανού, Ηλία, Ντουπόβ, Ερνάντες, Μιλιντσεάνου, Βενιζέλου, Μπάρετ, Ντε Αλμέιδα

Ανόρθωση: Ζίβκοβιτς, Αρτυματάς, Κίκο, Ρόγκουλιτς (53’ Γούλερι, 77’ Σ. Χαραλάμπους), Μουγκάμπι, Χρυσόπουλος, Παρούτης (73’ Θεοδώρου), Λόπες, Γκιούρτσο (53’ Ίλιεφ), Κονσεϊσάο (73’ Σταμούλης), Χρυσοστόμου

Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Κεραυνός, Μιχαλάς, Μάρκου, Ε. Χαραλάμπους

Εθνικός Άχνας - Ανόρθωση 2-2 (28/9)
Σκόρερ: Στυλιανού (45+3’), ντε Ιριόντο (47’) / Ράφα Λόπες (59’ πεν.), Χρυσοστόμου (82’)
Κίτρινες: ντε Ιριόντο, Οφόρι, Αντερέγκεν, Μπονέτο, Μπαχάνακ, Φλόρες / Χρυσοστόμου, Ίλιεφ
Κόκκινες:
Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας / Αντικαταστάθηκε από τον Μ. Αντωνίου στο 17’
Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Α. Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Serra Marco
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο