Ομόνοια - ΑΕΛ 3-1: Ανατροπή με πειστική εμφάνιση!

Η Ομόνοια επικράτησε με 3-1 της ΑΕΛ στο ΓΣΠ, σε αγώνα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι καθ όλη την διάρκεια του αγώνα, έφτασαν στην νίκη ανατρέποντας το σκορ και έφτασαν τους 12 βαθμούς. Δύο γκολ πέτυχε ο Κουλιμπαλί και ένα ο Κακουλλής. Να σημειωθεί, πως η Ομόνοια ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 τελικές

Από την άλλη η ΑΕΛ, αν και προηγήθηκε νωρίς στο αγώνα, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να πάρει πρωτοβουλία και να έχει καλά διαστήματα με αποτέλεσμα να ηττηθεί και να μείνει στους 6 βαθμούς. Ο Μπράγκα πραγματοποίησε πάρα πολλές και δύσκολες αποκρούσεις και αξίζει αναφοράς. 

Το ματς:

Η Ομόνοια μπήκε καλύτερα στον αγώνα, έφτιαξε τις προϋποθέσεις και την πρώτη καλή ευκαιρία στο 7ο λεπτό με σουτ του Εράκοβιτς από το ύψος της αντίπαλης περιοχής. 

Ένα λεπτό μετά, η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με εκπληκτικό γκολ του Σινγκ. Ο εξτρέμ της Λεμεσιανής ομάδα, πήρε την μπάλα από το κέντρο, έφτασε στην περιοχή της Ομόνοιας και με δυνατό σουτ νίκησε τον Φαμπιάνο για το 0-1. Στο 14ο λεπτό, η ΑΕΛ είχε ακόμα μια τελική με σουτ του Λεσοβόι. 

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ομόνοια πήρε τον έλεγχο του αγώνα. 

Στο 15ο λεπτό ο Κακουλλής έκανε την κοντινή κεφαλιά, όμως ο Μπράγκα έκανε δύσκολη απόκρουση. Ένα λεπτό μετά, ο Σεμέδο έγινε κάτοχος της μπάλας και από κοντά βρήκε σε εγρήγορη τον κίπερ της ΑΕΛ. 

Οι πράσινοι συνέχισαν να βάζουν πίεση στην ομάδα της Λεμεσού και στο 17' απείλησαν ξανά. Ο Σεμέδο με δυνατό σουτ εντός περιοχής, ανάγκασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ σε νέα απόκρουση. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του εξτρέμ της Ομόνοιας καθώς έγινε αναγκαστική αλλαγή. 

Στο 33ο λεπτό, ο Κακουλλής δεν μπόρεσε ούτε αυτή την φορά με κεφαλιά από κοντά, να νικήσει τον Μπράγκα. Ίδιο σκηνικό, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και στο 37ο λεπτό. Η τελική αυτή την φορά, ήρθε με πλασέ του Κύπριου φορ. 

Τελικά, η Ομόνοια βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο 44ο λεπτό. Ο Εβάντρο με κάθετη πάσα βρήκε τον Κακουλλή ο οποίος με ωραίο πλασέ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπράγκα, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ανίκητος. 

Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, η Ομόνοια προσπάθησε να γυρίσει τον αγώνα χωρίς αποτέλεσμα. Έφτιαξε τέσσερις τελικές αλλά το 1-1, παρέμεινε και συνόδεψε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. 

Η Ομόνοια μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47' απείλησε αρχικά με σουτ του Λοίζου εντός περιοχής. Δύο λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης, μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή της ΑΕΛ έκανε το πλασέ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

Αφού έβαλε πίεση και απείλησε η Ομόνοια κατάφερε στο 51ο λεπτό να σκοράρει και να γυρίσει το σκορ. Ο Παναγιώτου κέρδισε την μπάλα, πλάγια εντός περιοχής. Στην συνέχεια έκανε το παράλληλο γύρισμα σε ένα σημείο που ο Κουλιμπαλί απλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. 

Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 57' με μακρινό σουτ του Μάμα. Στο 61ο λεπτό η Ομόνοια απάντησε με δοκάρι του Σίμιτς και στο 65ο λεπτό ήρθε το τρίτο γκολ. Ο Σίμιτς μετά από εκτέλεση φάουλ, βρήκε τον Κουλιμπαλί εντός περιοχής ο οποίος με κεφαλιά σκόραρε ξανά για το 3-1 της Ομόνοιας. 

Η συνέχεια γνωστή. Η Ομόνοια δεν είχε διάθεση να σταματήσεις. Στο 72' και στο 75' απείλησε με τους Λοίζου και Κακουλλή και στο 78' ήταν σειρά του Κούσουλου να ολοκληρώσει ακόμα μια φάση με κεφαλιά αυτή την φορά.  

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες στο στο 80ο λεπτό μετά από φάουλ του Κέσκες στον Κακουλλή ο οποίος έφευγε μόνος προς την αντίπαλη περιοχή. 

Μέχρι το τέλος, υπήρχαν κι άλλες καλές ευκαιρίες όμως το 3-1 δεν άλλαξε και η Ομόνοια επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Ανόρθωση την προηγούμενη αγωνιστική. 

Ομόνοια (Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Ντιούνκου, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Μάριτς, Εράκοβιτς (63′ Κούσουλος), Εβάντρο (63′ Αλιούμ), Σίμιτς (84′ Χάμπος), Σεμέδο (31′ Λοΐζου), Κακουλλής (84′ Ατζίλι).
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Ελάντερ, Λανγκ, Ανδρέου, Νεοφύτου. 

ΑΕΛ (Κόλμαν): Μπράγκα, Φραντζής, Ουεντραόγκο, Κέτσκες, Ιμανισίμγουε, Μεγιάδο, Άβραχαμ (46′ Μάμας), Σινγκ (58′ Τοκού), Λεσοβόι (82′ Στόλνικ), Μακρής (58′ Ζαχαρίου), Ρομπέρτα. 
Στον πάγκο: Κυριάκου, Κονσταντίνι, Μπαμπόκ, Φιλιώτης, Νεοφύτου, Γερολέμου, Θεμιστοκλέους, Παναγή. 

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος 
Α' Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο