ΑΕΚ - Εθνικός Άχνας 2-2: Μπλόκο... όπως και πέρσι!

ΑΕΚ και Εθνικός Άχνας συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 2-2 στην Λάρνακα με την ομάδα του Μπεργκ να μην εκμεταλλεύτεται την έδρα της και να παραμένει για τρίτο συναπό παιχνίδι μακριά από τη νίκη.

Ο Εθνικός Άχνας έδειξε σθένος και κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Και αυτό διότι η ΑΕΚ κατάφερε να «τουμπάρει» το ματς, αφού η ομάδα του Μπαντία προηγήθηκε όμως κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ΑΕΚ όπως και πέρσι, έμεινε στο «Χ» απέναντι στον Εθνικό Άχνας (5-5) επαναλαμβάνοντας την απώλειά της. Έτσι, οι δύο ομάδες συνεχίζουν χέρι-χέρι στο πρωτάθλημα, καθώς αμφότερες με απολογισμό 1-1-2, έχουν από 4 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ παίζει εκτός με τη Νέα Σαλαμίνα (27/9) και ο Εθνικός υποδέχεται την Ανόρθωση (28/9).

Το ματς:

Ο Εθνικός μπήκε πιο αποφασιστικά στο γήπεδο και έγραψε την πρώτη καλή στιγμή στο 8’, όμως το σουτ του Μπονέτο πέρασε άουτ. Μάλιστα η ομάδα του Μπαντία ήταν αυτή που κατάφερε να βρει και τη δεύτερη φάση του αγώνα με το σουτ του Γκονζάλες από το ύψος περιοχής, με τον Ισπανό να μη βρίσκει στόχο (13’).

Στην δευτερή του προσπάθεια όμως στο 22’, από σέντρα του Ιωάννου έπιασε το ανάποδο «ψαλίδι» από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να βγει μπροστά και να ψάξει την ισοφάριση πράγμα που έκανε όμως βρήκε τον Φλόρες σε πλήρη ετοιμότητα. Τόσο οι προσπάθειες των Αϊτόρ (31’) και Φαράζ (32’), όσο και αυτή του Μιλίτσεβιτς (34’) σταμάτησαν στον κίπερ του Εθνικού.

Με την είσοδο τον Νάλι και Γκάμα στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 55’ ο Γκάμα πήρε την πάσα από τον Λέδες, ελίχθηκε εντός περιοχής και με δυνατό σουτ στην αντίθετη γωνία νίκησε τον Φλόρες.

Έξι λεπτά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέδες σημειώθηκε η ανατροπή του σκορ. Ο Οφόρι στη προσπάθειά του να απομακρύνει από την εκτέλεση του Λέδες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Εντούτοις, ο παρά το μομέντουμ που είχε «χτίσει» η ΑΕΚ, ο Εθνικός Άχνας κατάφερε να επιστρέψει στο ματς.

Στο 71’ από σέντρα του Μπονέτο ο Λίπσκι αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά έφερε ξανά το ματς στον ίδιο συντελεστή. Παρά τις αλλαγές που έγιναν από τον πάγκο των δύο ομάδων, δεν προέκυψε άλλο τέρμα στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λέδες, Σολ (46’ Γκάμα), Φαράζ, Μιλίσεβιτς, Πονς (85' Ροντέν), Αϊτόρ, Εκπολό, Ρομπέρζ, Καμπρέρα (71’ Ανγκιέλσκι), Μιραμόν (46’ Νάλι)

Στον πάγκο: Αλομέροβιτς, Παρασκευά, Σουάρεθ, Τσακόν, Δημητρίου, Ενρίκες, Γκονζάλες, Ευρυπίδου

Εθνικός Άχνας: Φλόρες, ντε Ιριόντο (69' Σάαντι), Λίπσκι, Μπονέτο, Παναγιώτου, Γκονζάλες (52’ Ντε Αλμέιδα), Ιωάννου (69’ Σόμπιεχ), Στυλιανού (52’ Λομοτέι), Μπάχανακ, Αντερέγκεν, Οφόρι (86’ Πεχλιβάνης)

Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Ντουμπόφ, Ερνάντες, Μιλιντσεάνου, Βενιζέλου, Αγγελόπουλος, Μπάρετ

ΑΕΚ 2-2 Εθνικός Άχνας (22/9)
Σκόρερ: Γκάμα (55’), αυτ. Οφόρι (63’) / Γκονζάλες (22’), Λίπσκι (71’)
Κίτρινες: Καμπρέρα / ντε Ιριόντο, Μπονέτο, Λίπσκι, Ντε Αλμέιδα Σάαντι
Κόκκινες:
Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Π. Γιώργος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής:  Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Σταύρου Ζωή
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος
Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο