Άρης - Απόλλων 0-0: Κι όμως έληξε χωρίς γκολ!

Πρώτο ντέρμπι, πρώτη απώλεια βαθμών.

Μετά από τρεις διαδοχικές νίκες ο Άρης υποχρεώθηκε σε «λευκή» ισοπαλία από τον Απόλλωνα και είδε το σερί του να διακόπτεται.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» έφτασε μεν τους 10 βαθμούς, ωστόσο σε περίπτωση νίκης της Πάφου επί της ΑΕΛ θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση.

Για τους «κυανολεύκους» ήταν επίσης η πρώτη ισοπαλία στο τρέχον πρωτάθλημα και συνάμα η πρώτη ανέπαφη εστία.

Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί τον ορισμό της μαγικής εικόνας, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν πλειάδα ευκαιριών (8-11 οι τελικές), για να πετύχουν (όχι απλώς ένα, αλλά πολύ περισσότερα) γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι «κυανόλευκοι» υποχρεώθηκαν σε αλλαγή μόλις στο 6’ λόγω τραυματισμού του Μάρκες στον ώμο, έλειψε μόνο το γκολ.

Ο Απόλλωνας το πλησίασε στις ευκαιρίες των Μπουαγκάρ (1’), Σαγάλ (11’, 45’), Σάντος (45+2’), ο Άρης σε αυτές των Μοντνόρ (4’, 19’), Κβιλιτάια (19’, 32’, 41’).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με απανωτές ευκαιρίες για τον Απόλλωνα (53’ Μπουαγκάρ, 55’, 59’ Βάισμπεκ, 56’ ντ’ Αλμέιδα, 57’ Ντρόζντεκ) που υποχρέωσαν τον Σπιλέβσκι να προχωρήσει σε τέσσερις αλλαγές σε διάστημα μικρότερο των δέκα λεπτών (59’ έως 68’).

Η «ελαφρά ταξιαρχία» αφυπνίστηκε επιθετικά και απείλησε με Σεμέντο (73’) και Γκομίς (78’), ο οποίος στις καθυστερήσεις σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Λεϊούφενμπουρχ (90+2’)!

ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ          0-0 (21.9)
Γήπεδο:
ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Διαιτητές: Κυριάκος Αθανασίου - Ανδρέας Π. Ανδρέου, Γιώργος Κοντεμενιώτης - Νικόλας Λιοτατής
VAR: Δημήτρης Σολωμού / AVAR: Αδάμος Βασιλείου
Κίτρινες: Μοντνόρ, Σπιλέβσκι, Σαρφό / Σάντος, Μπουαγκάρ
ΑΡΗΣ (4-4-2): Άλβες - Μποάκι, Γκόλντσον, Γιαγκό, Καζού - Στρούσκι (68’ Νίκολιτς), Σαρφό (80’ Μπράουν) - Μαγιαμπέλα (68’ Σεμέντο), Μοντνόρ (59’ Μπένγκτσον) - Σάβο, Κβιλιτάια (59’ Γκομίς).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Λεϊούφενμπουρχ - Σάντος, Βούρος, Σελεστίν, Μαλεκκίδης - ντ’ Αλμέιδα (76’ Σπόλιαριτς), Κολ - Σαγάλ (76’ Μπολί), Βεϊσμπέκ, Μπουαγκάρ (89’ Λαμ) - Μάρκες (6’ Ντρόζντεκ).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο