«Άλλες τρεις ομάδες μαζί με τον ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα - Αυτό είπα στον Πετρίδη...»

Ο πρώην διοικητικός παράγοντας του ΑΠΟΕΛ, Βάσσος Ηλιάδης, μίλησε στον SuperSport 104  όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη φετινή ομάδα, στην πρόσληψη Ντομίνγκες, αλλά και στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για τον φετινό ΑΠΟΕΛ: «Θα είμαι ειλικρινής. Ο ΑΠΟΕΛ του πρώτου ημιχρόνου με την Πέτροκουμπ τον Ιούλιο μου άρεσε αρκετά. Από εκεί και πέρα, τα επόμενα παιχνίδια στην Ευρώπη δεν έβγαλε καλό πρόσωπο. Ήρθε η απομάκρυνση του κ. Γκαγιέγο. Ήρθε ένας παλιός γνώριμος ο κ. Ντομίνγκες. Ξεκίνησε στραβά με την εύκολη ήττα που δέχθηκε από τον Εθνικό. Είναι αλήθειά πως στα τελευταία δύο παιχνίδια έβγαλε καλύτερο πρόσωπο. Το γεγονός πως σκόραρε 7 τέρματα χωρίς να δεχθεί, είναι σημαντικό. Έχει πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Δεν σημαίνει όμως πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Φεύγει το μουρμουρητό πάνω από την ομάδα, αφήνει τους προπονητές να εργαστούν χωρίς πίεση, αλλά υπάρχουν δύσκολα και συνεχόμενα παιχνίδια όπου ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο».

Για τον Ζοσέ Ντομίνγκες και πώς τον κρίνει μέχρι στιγμής: «Πιστεύω ότι την ομάδα πέρυσι την ετοίμασε ο κ. Σα Πίντο. Ο Ντομίγνκες πρόσφερε την ηρεμία στην ομάδα. Δεν έχω πάρα πολλά να τον κρίνω από την περσινή σεζόν. Ήταν περισσότερο έργο του Σα Πίντο. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να τον κρίνω τον Ντομίνγκες».

Για τα μεταγραφικά αποκτήματα: «Ο Αμπάνια δίνει μία ταχύτητα που την χρειάζεται η ομάδα στον χώρο του κέντρου. Νομίζω είναι ένας παίκτης που θα λάμψει στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Έχει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα μοντέρνο παίκτη. Ξεχώρισε στο παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-Πέτροκουμπ. Είναι αυτό που συζήτησα με τον κ. Πετρίδη την ώρα του αγώνα και του είχε πει ότι “αυτός είναι παίκτης”. Ο Λαϊφης έκανε σπουδαία καριέρα στο Βέλγιο. Φαίνεται σιγά-σιγά πως μπαίνει στην ομάδα. Έχει πολλά να προσφέρει».

Για τους παίκτες που δέχονται κριτική: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο κάθε παίκτης που έρχεται σε μια ομάδα, χρειάζεται στήριξη και όχι αποδοκιμασίες. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Ακόμα και ο Τεχέρα που αγωνιζόταν στην Ανόρθωση, θέλει χρόνο και τον βλέπεις παιχνίδι με παιχνίδι να ανεβαίνει. Το ίδιο και ο Μάιερ. Δεν θα αμφισβητήσουμε την αξία του. Όπως και ο Κιντίγια».

Για το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα: «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Είναι πληγωμένη η Νέα Σαλαμίνα μετά την ήττα από την Πάφο. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος. Είναι κρίμα αυτές οι δύο εκτός έδρας επιτυχίες να μην συνοδευτούν και με μια επιτυχία στο ΓΣΠ».

Για το πρωτάθλημα και τα φαβορί: «Νιώθω ότι είναι τρεις πολύ δυνατές ομάδες με βάθος. Ειδικά η Ομόνοια δεν είχε στο παρελθόν τέτοιο βάθος όπως φέτος. Στην Πάφο έγινε σωστός προγραμματισμός. Είχε κάποια θέματα στην αρχή στην Ευρώπη. Άρης, Πάφος και Ομόνοια έδειξαν ότι θα είναι διεκδικητές του τίτλου μαζί με τον ΑΠΟΕΛ. Για εμένα ο Άρης έχει ένα πλεονέκτημα επειδή δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο