Μια πολύτιμη, αλλά αναξιόπιστη σύμμαχος

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι, αναντίλεκτα, θετικός.

Οκτώ νίκες σε εννέα επίσημα παιχνίδια, είσοδος στην κύρια φάση του Κόνφερενς Λιγκ, το απόλυτο και η πρώτη θέση στη βαθμολογία στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας κερδίζει χρόνο και συμπάθειες στις αρχές της θητείας του στην Ομόνοια, η οποία έχει ένα ισορροπημένο ρόστερ και μια καθαρή ιδέα του τι θέλει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο.

Ακόμη δεν μπορεί να το εφαρμόσει ούτε στο μέγιστο βαθμό ούτε σε μεγάλο χρονικό διάστημα του 90λεπτου. Είναι φυσιολογικό και αυτό καθιστά διπλά σημαντικό ότι καταφέρνει να παίρνει νίκες ενόσω ευρίσκεται εν εξελίξει αυτή η διαδικασία.

Κόντρα σε Εθνικό, Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ το «τριφύλλι» δεν ήταν η ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα. Τη διαφορά, υπέρ της, την έκανε μία παράμετρος: η αποτελεσματικότητα. Μια πολύτιμη, πλην αναξιόπιστη σύμμαχος, υπό την έννοια ότι δεν παρέχει την παραμικρή εγγύηση πως θα σε συνοδεύει πάντοτε.

Ο Νταμπράουσκας εμφανίζεται εξαιρετικά συνειδητοποιημένος, άρα το γνωρίζει. Όπως γνωρίζει ότι η απεξάρτηση από την αποτελεσματικότητα έρχεται μόνο μέσα από την περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωση της ομάδας του.

Όσο λιγότερους κινδύνους για την εστία της επιτρέπει, όσο καλύτερα ελέγχει τον ρυθμό, όσο περισσότερες φάσεις δημιουργεί, τόσο λιγότερο θα έχει ανάγκη η Ομόνοια να αξιοποιεί σχεδόν κάθε ευκαιρία που της παρουσιάζεται.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο