Η πρώτη αναμέτρηση παρείχε ένα δείγμα των αγωνιστικών της χαρακτηριστικών, «συσκευασμένων» σε ένα 90λεπτο. Από τη μία, η Γάνδη είναι μια ομάδα ικανότατη ανά πάσα στιγμή να σου κάνει τη ζημιά. Από την άλλη έχει κι η ίδια θέματα να λύσει στο παιχνίδι της. Θέματα που έχουν να κάνουν με το πόσο ευάλωτη είναι αμυντικά.
Η ΑΕΚ σκόραρε (κατά πολύ μεγάλο ποσοστό χάρη στην κλάση του Ιβάν Τρισκόφσκι είναι η αλήθεια) ένα κι είχε τουλάχιστον τρεις σπουδαίες ευκαιρίες (το δοκάρι του αρχηγού και τις φάσεις με Ακοράν και Γιάννου) να βάλει ένα ακόμα γκολ στην πρώτη αναμέτρηση. Το γεγονός αυτό δεν ξενίζει, αφού πέραν της ποιότητας που διακρίνει την ίδια την ομάδα του Ιδιάκεθ, η άμυνα της Γάνδης κάθε άλλο παρά από μπετόν είναι χτισμένη. Η βελγική ομάδα έχει δεχτεί γκολ σε όλους ανεξαιρέτως τους φετινούς επίσημους αγώνες της (τρεις για το πρωτάθλημα, άλλους τόσους για την Ευρώπη), με το συνολικό της παθητικό να ανέρχεται στα δέκα τέρματα (τα μισά απ’ αυτά στους αγώνες με τη Βιιτορούλ για τον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ).
Στην επίθεση, ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί είναι που εντοπίζεται η μεγάλη δύναμη των Βέλγων, που μετρούν ήδη 16 γκολ ενεργητικό στη σεζόν! Τράβηξαν ήδη δύο φορές εξάσφαιρο σε μόλις έξι ματς, ενώ δεν πέρασε 90λεπτο στο οποίο δεν σημείωσαν τουλάχιστον ένα τέρμα. Στην Αρένα είχαν κι αυτοί το δοκάρι τους, ενώ στη φάση που άνοιξαν το σκορ ο δημιουργός Ντεγέρκερε ακόμα… αναζητείται.
Tην πορεία των κυπριακών ομάδων στις κορυφαίες ευρωπαϊκές οργανώσεις στηρίζει η Cablenet