Σχεδόν διπλάσιοι οι ξένοι, υπερτριπλάσιος ο χρόνος τους!

Τη… φήμη του ως πρωτάθλημα των αλλοδαπών επιβεβαιώνει το κυπριακό -και στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της αγωνιστικής περιόδου 2022/23.

Δείτε επίσης:

Σοκ και ντροπή: Καρέκλα κτύπησε συνάδελφο δημοσιογράφο στο ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια...

Πόσο αλλάζει με τον Παπουλή...

Με βάση τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τα 28 παιχνίδια έως τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές δικαιούνται να αισθάνονται μειονότητα και… ξένοι στον τόπο τους, αφού τη μερίδα του λέοντος (ποσοτικά και ποιοτικά) καρπώνονται οι αλλοδαποί.

Συγκεκριμένα: μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα CYTA 2022/23 έχουν αγωνιστεί 328 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων 122 γηγενείς (37%) και 206 μη γηγενείς, από συνολικά 45 έθνη (63%).

Το… (σχεδόν) double score στο συγκεκριμένο τομέα αποκτά ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις, αν η σύγκριση μεταφερθεί σε επίπεδο συμμετοχών. Από τις συνολικά 760 στις πρώτες τέσσερις στροφές του μαραθωνίου, οι Κύπριοι μοιράζονται τις 184 (24%) και οι ξένοι τις 576 (76%), ήτοι πάνω από τις τριπλάσιες!

Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι αρκετές εκ των κυπριακών συμμετοχών είναι ολιγόλεπτες, ενώ οι πλείστες των αλλοδαπών όχι, η απόσταση σε ό,τι αφορά το χρόνο παρουσίας στο γήπεδο γίνεται… χαοτική.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο