Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Κλείτος Σαββίδης

Από τους παίκτες που έκαναν αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αρκετή δουλειά στο γήπεδο ήταν ο μέσος της ΕΠΑ  Κλείτος Σαββίδης- Τζιοβάνης, ένας πιστός στρατιώτης της ομάδας που έφυγε δυστυχώς πολύ νωρίς από τη ζωή.

Ο Κλείτος ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας των μαυρικίτρινων της Λάρνακας, που πήρε το πρωτάθλημα το 1969-70 και την επόμενη περίοδο αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Ήταν οι πιο όμορφες και ανεπανάληπτες στιγμές για το ιστορικό σωματείο της ΕΠΑ. Μπορεί να μην ήταν μονιμα βασικός στην ομάδα αλλά, όποτε αγωνιζόταν έδινε τον καλύτερο εαυτό του για την φανέλα που φορούσε και δεν είναι τυχαίο που έχαιρε μεγάλης αγάπης και εκτίμησης μεταξύ των φιλάθλων.

Όπως όλοι οι παίκτες της εποχής του έγινε γνωστός με το μικρό του όνομα. Από το 1967 άρχισε να αγωνίζεται στην αγαπημένη του ομάδα, αγωνιζόμενος ως αμυντικός χαφ. Διακρινόταν για το πείσμα του στο παιχνίδι, την αντοχή και την ταχύτητα, ένας μαχητικός παίκτης που τα έδινε όλα, απόδειξη πως ήταν παίκτης με σύνεση και πειθαρχημένος. Αξέχαστη ήταν σίγουρα η χρονιά 1969-70 με την ΕΠΑ του Χαβράνεκ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου, ύστερα από τριπλή ισοβαθμία με τον Πεζοπορικό και την Ομόνοια, με τον τίτλο να κρίνεται στο φινάλε όταν ΕΠΑ και Ομόνοια έφεραν ισοπαλία 3-3. Στην ομάδα ήταν τότε οι Μ.Αλκιβιάδης, Χάρης, Κκόλας, Γ.Αλεξάνδρου, Μούσκος, Κώστας, Λούης Θεοδώρου, Λάκης Θεοδώρου, Καλόγηρος, Κλείτος, Μάριος, Τάσος, Π.Βασιλείου, Παυλίδης, Δ.Δημοσθένους, Χ.Κατζηλιέρης, Κωνσταντάς, Πατσαλής, Χαμπής, Προκόπης.

Στην Α’ Εθνική Ελλάδας μπορεί να μην κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό αλλά κράτησε τις εμπειρίες και τις όμορφες στιγμές που υπήρξαν στη διαδρομή. Επιστρέφοντας στην Κύπρο η ΕΠΑ θα πάρει την δεύτερη θέση στη βαθμολογία και αργότερα θα αρχίσει η υποχώρηση λόγω και των αλλαγών που έγιναν. Ο Κλείτος θα παίξει και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του. Το 1970 για το κύπελλο πρωταθλητριών η ΕΠΑ θα παίξει με την Γερμανική Μπορούσια Γκλάντμπαχ. Τα δύο παιχνίδια θα γίνουν στην Γερμανία και η ομάδα της Λάρνακας θα γνωρίσει βαριές ήττες με 6-0 και 10-0. Στους αγώνες αυτούς έπαιξαν οι: Αλκιβιάδης, Χ.Κατζηλιέρης, Ορ.Παυλίδης, Κ.Χατζηγιαννακού, Γ.Αλεξάνδρου, Γ.Γεωργίου, Α.Καλόγηρος, Τάσος, Λάκης, Μάριος, Π.Βασιλείου, Χ.Κωνσταντίνου, Κλείτος, Κκόλας, Κωνσταντάς.

Το 1972 η ΕΠΑ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ αντιμετώπισε την Αραράτ Γερεβάν από την οποία έχασε 0-1 στο ΓΣΖ και 1-0 στην Αρμενία. Στα παιχνίδια αυτά αγωνίστηκαν οι: Αλκιβιάδης, Κκόλας, Καλόγηρος, Α.Μούσκος, Π.Βασιλείου, Γ.Αλεξάνδρου, Χ.Κατζηλιέρης, Α.Κανίκλης, Λάκης, Μάριος, Λούης, Κώστας, Κλείτος. Ο Κλείτος Σαββίδης σταμάτησε νωρίς το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμού το 1973 στο γόνατο, σε αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Το 1998 θα φύγει από τη ζωή σε ηλικία 45 χρόνων νικημένος από τον καρκίνο. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο