Τρίτη σερί ήττα για την Εθνική μας

Την 4η ήττα σε 6 αγώνες δέχθηκε σήμερα η Εθνική μας ομάδα από την αντίστοιχη της Σλοβακίας για τα προκριματικά του μουντιάλ. Η Εθνική μας ομάδα στάθηκε καλά έχασε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ ωστόσο η ποιότητα που χωρίζει της δυο ομάδες έκανε την διαφορά. Η Εθνική μας ηττήθηκε 2-0 με τα δυο γκολ των Σλοβάκων να έρχονται στο β’ μέρος. Στους 4 βαθμούς και στην τελευταία θέση του ομίλου παρέμεινε η Εθνική μας ομάδα. 

Καλύτερα σε σχέση με τον προηγούμενο της αγώνα κόντρα στην Μάλτα άρχισε τον αγώνα με την Σλοβακία η Εθνική μας. Σωστές τοποθετήσεις σε άμυνα και επίθεση με τους διεθνείς μας να προσπαθούν να πάρουν μπάλα και να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Μάλιστα στο 6ο λεπτό έφτιαξε την πρώτη της και μοναδική ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Ηλία κέρδισε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή των Σλοβάκων έδωσε στον Τζιωνή ο οποίος από πλάγια θέση έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά έξω. 

Όπως ήταν λογικό η συνέχεια άνηκε στην ομάδα της Σλοβακίας η οποία έφτιαξε προϋποθέσεις και ευκαιρίες στην εστία του Μιχαήλ χωρίς ωστόσο να δυσκολέψει και ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ. Δεν έχασαν την κλασική ευκαιρία αλλά είχαν την κατοχή και έκαναν το δικό τους παιχνίδι. 

Στο 16ο λεπτό ένα πλασέ του Hancko μάζεψε με ευκολία ο Μιχαήλ, αντιδρώντας το ίδιο και στην φάση του 29ου λεπτό από το μακρινό σουτ του Hamšík. Στο 45ο λεπτό ο Satka με κεφαλιά έστειλε την μπάλα έξω. 

Προβάδισμα με Schranz
Μια ολιγωρία στην καρδία της άμυνας μας επέτρεψε στους Σλοβάκους να ανοίξουν σχετικά εύκολα το προβάδισμα. Ο Hancko έκανε την σέντρα και ο πρώην επιθετικός της ΑΕΛ Schranz μόνος στην μικρή περιοχή με πλασέ έκανε το 1-0 για την Εθνική του ομάδα. 

Προβάδισμα δυο τερμάτων με Koscelník
Στο 78ο λεπτό οι Σλοβάκοι πήραν προβάδισμα δυο τερμάτων. Ο Hamšík, εκτέλεσε το κορνερ και ο Koscelník, έξω από την περιοχή έκανε το δυνατό σουτ (πήρε παράξενη τροχιά η μπάλα) και κατέληξε στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μιχαήλ για το 2-0 των Σλοβάκων.  

Σλοβακία: Rodák, Šatka, Weiss (59’ Jirka), Duda, Boženík ( 78’ Strelec) Škriniar, Koscelník, Hancko, Hamšík, Schranz (78’ Suslov), Lobotka (52’ Hrošovský)

Δεν αγωνίστηκαν: Στον πάγκο: Kuciak, Plach, Pekarík, De Marco, Valjent, Hromada, Kucka, Mak,

Κύπρος: Μιχαήλ, Ν. Ιωάννου, Σωτηρίου, Κατελάρης, Αβραάμ (88’ Ρουσιάς), Αρτυματάς, Κάστανος (75’ Χάμπος)Ψάλτης (75’ Ζαχαρίου), Λοϊζου (75’ Πίττας), Ηλία (60’ Παπουλής), Τζιωνής

Δεν αγωνίστηκαν : Παναγή, Δημητρίου, Καρώ Aντωνιάδης, Γκόγκιτς, Χριστοφή, Παναγιώτου

Κίτρινες: Hancko, / Αβραάμ, Σωτηρίου 
Κόκκινες: 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο