Παπούτσι (ξανά) από τον τόπο του;

Ιδιαίτερη προτίμηση στους συμπατριώτες του έδειξε ο Τιμούρ Κετσπάγια στη δεύτερη του θητεία ως προπονητής στην Ανόρθωση. Ο Γεωργιανός πήρε τα κλειδιά για να δημιουργήσει μια ομάδα πρωταγωνίστρια που θα πανηγύριζε κάποιο τρόπαιο και θα έβαζε επιτέλους τέλος στην... κατάρα που συνόδευε την «Κυρία» από το 2008. Και τα κατάφερε. Με βασικό κορμό τους Γεωργιανούς διεθνείς. 

Το καλοκαίρι του 2019 ο Τιμούρ επέστρεφε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ανέλαβε από το μηδέν την ομάδα. Βρήκε ελάχιστους παίκτες (Κατσαράβα, Ντούρις και κάποιους Κύπριους) και ξεκίνησε τη δημιουργία της νέας Ανόρθωσης. Η βάση προτίμησης ήταν η Ελλάδα, η Κύπρος και φυσικά η Γεωργία που είχε τους περισσότερους ξένους εκπροσώπους. Πέραν του Κατσαράβα, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» το καλοκαίρι ήρθαν οι Οκριασβίλι, Νταουσβίλι, Λόρια και Μικάι (έφυγε νωρίς) και τον Ιανουάριο ο Ανανίτζε.

Ο τελευταίος έφυγε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όπως και ο Κατσαράβα που επέστρεψε φέτος από το δανεισμό του. Ωστόσο στους διεθνείς Οκριασβίλι, Νταουσβίλι και Λόρια, προστέθηκε ο Κβιλιτάια. Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές συνέβαλαν τα μέγιστα για την κατάκτηση του κυπέλλου.

Ωστόσο η Γεωργιανή παροικία μειώθηκε και αποδυναμώθηκε αισθητά με την αποχώρηση των Κβιλιτάια και Οκριασβίλι. Ο Νταουσβίλι έδειξε τάσεις φυγής, ενώ το μέλλον του Κατσαράβα στην ομάδα είναι αβέβαιο. 

Συν του ότι η Ανόρθωση θα προχωρήσει σε μεγάλη ανανέωση, το ερώτημα είναι πως θα κινηθεί ο Τιμούρ. Θα πάει στη γνωστή, γνώριμη και επιτυχημένη συνταγή ή θα στραφεί σε άλλη αγορά;

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο