Ο «φονέας των γιγάντων»

Απέναντι σε ομάδες που είναι, θεωρητικά, πιο κοντά στο δικό της διαμέτρημα, τα αποτελέσματά της είναι απογοητευτικά. Κόντρα στους μεγάλους, ωστόσο, η Πάφος FC τα πάει περίφημα, έχοντας μαζέψει τους 10 από τους 13 βαθμούς που έχει ως τώρα με Ανόρθωση, ΑΕΚ, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα. Ένας από τους βασικούς λόγους που τα καταφέρνει τόσο καλά, φέρει το ονοματεπώνυμο του Άνταμ Νέμετς.

Για έναν παίκτη που έχει να επιδείξει στο βιογραφικό του θητεία και γκολ στη γερμανική Μπουντεσλίγκα, παρουσίες στην πρώτη κατηγορία του Βελγίου και της Ολλανδίας αλλά και συμμετοχές στην τελική φάση ενός Euro, τα εφτά τέρματα του πολύπειρου Σλοβάκου στράικερ σε 12 αγώνες στο κυπριακό πρωτάθλημα δεν θα έπρεπε να προξενούν δα και πολύ μεγάλη έκπληξη. 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ως τώρα, ο Νέμετς δείχνει να παίρνει μπρος όταν η ομάδα του έχει απέναντί της ομάδες που φέρουν την ταμπέλα του φαβορί. Με εξαίρεση το γκολ κόντρα στην ΕΝΠ (το οποίο παρεμπιπτόντως έφερε και το μοναδικό τρίποντο της ομάδα με αντίπαλο κάποιον μικρομεσαίο), τα υπόλοιπα έξι τα έβαλε σε αγώνες κόντρα στους πέντε από τους έξι μεγάλους. Το γκολ κόντρα στον Απόλλωνα τον πρώτο γύρο δεν είχε αντίκρυσμα (διαμόρφωσε απλά το τελικό 5-1), όμως όλα τα υπόλοιπα ήταν καθοριστικά. Αυτό απέναντι στην ΑΕΚ ήταν νικητήριο, τα τέρματα με Ανόρθωση και Απόλλωνα (όλα αυτά στα τρία τελευταία σερί ματς) χάρισαν τον πόντο της ισοπαλίας, ενώ το διπλό χτύπημα στο ΓΣΠ κόντρα στην Ομόνοια έφερε την ανατροπή του σε βάρος της ομάδας του αποτελέσματος πριν τελειώσει τη δουλειά ο Ανγκούλο. 

Η ΑΕΛ είναι η μοναδική από τους μεγάλους δεν πληγώθηκε από τον Νέμετς, όμως την πρώτη κιόλας αγωνιστική στο νέο έτος η Πάφος θα πάει στη Λεμεσό για να παίξει κόντρα στους γαλαζοκίτρινους κι εκεί θα έχει την ευκαιρία να «ρεφάρει». 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο