Εύκολο δεν το λες το έργο τους

Τσάβι Ρόκα και Σωφρόνης Αυγουστή έχουν αρχίσει την αξιολόγηση και τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Συνήθως όταν μία ομάδα, ειδικά μεγάλου εκτοπίσματος όπως η ΑΕΚ βγει νωρίς εκτός στόχων και γενικώς απογοητεύει στην χρονιά, η λύση φαντάζει απλή: Ριζικές αλλαγές, εκκαθάριση, αναδόμηση. Όλα ταιριάζουν.

Είναι όμως τόσο απλό; Μάλλον όχι. Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στην κάθε απόφαση.
Αναδόμηση και μαζικές αλλαγές σημαίνει σχεδόν νέα ομάδα και ρίσκο. Στο δέσιμο στην χημεία κτλ. Παραμονή περισσοτέρων από όσων πρέπει από το σημερινό ρόστερ σημαίνει επίσης ρίσκο.

Και εδώ είναι η δυσκολία. Η ΑΕΚ των 35 πρώτων λεπτών απέναντι στον Απόλλωνα και για σχεδόν 90 λεπτά απέναντι στην Ομόνοια δεν είχε τίποτα  να ζηλέψει από τις ομάδες που είναι στην 1η τετράδα. Οπότε σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, υπήρχε ένα απόθεμα ισχύος που δεν έβγαινε τόσο καιρό.Παρόμοιες αποδόσεις πιθανόν να δούμε και στα υπόλοιπα ματς, οπότε το παζλ για κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή θα γίνει πιο ζόρικο. Μεγάλη σημασία θα παίξουν η φιλοσοφία της ομάδας, τα υπάρχοντα συμβόλαια, οι απολαβές των υποψηφίων νεοφερμένων, οι ηλικία.

Αυτή την ώρα υπάρχει ένας καλός πυρήνας Κυπρίων παικτών, βασικό στοιχείο για κάθε ομάδα που θέλει να έχει κόκκαλο. Αντωνιάδης, Ιωάννου, Μακρής, Σπόλιαριτς. Συν τουλάχιστον δύο νεαρούς (Κωνσταντίνου, Ναούμ), συν τον τερμαφύλακα Χριστοδούλου. Το ζητούμενο είναι πόσοι ξένοι θα επιλεγούν με πρώτο και αναμφισβήτητο τον Τρισκόφσκι για την διατήρηση ενός γερού κορμού. Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία, είναι άλλωστε υποκειμενική η άποψη για τον καθένα. Σίγουρα κάποιοι είναι βέβαιοι, κάποιοι είναι ζυγαριά. Η απόφαση παραμονής ή αποχώρησης θα έχει εξίσου βαρύνουσα σημασία.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο