Η γενική εικόνα και οι αριθμοί συνήθως ταυτίζονται στο ποδόσφαιρο. Στην περίπτωση Σάββα Πουρσαϊτίδη ισχύει στον απόλυτο βαθμό Παρέλαβε μία ομάδα πρακτικά σε αποσύνθεση. Σταδιακά και αφού είχε φυσικά και τα σκαμπανεβάσματα στα πρώτα στάδια, την διόρθωσε, σε βαθμό που εύκολα μπορεί κάποιος να πει ότι είναι αγνώριστη, προς το καλύτερο φυσικά. Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες (τακτικές, αξιοποίηση ρόστερ κτλ) Ο ΑΠΟΕΛ όπως είναι αυτή την στιγμή έχει όλα τα φόντα να κατακτήσει το κύπελλο. Κάτι που πριν 2,5 μήνες φάνταζε σχεδόν.... ουτοπικό.
Διαβάστε επίσης: Με Ανόρθωση ο ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά
Στα νούμερα τώρα. Δεκαεφτά παιχνίδια μετρά ο Πουρσαϊτίδης στον πάγκο. Ο απολογισμός του είναι 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Τα γκολ 25-16.
Αφαιρώντας τον απολογισμό κυπέλλου (2 νίκες, μία ισοπαλία και 4-2 τέρματα), στο πρωτάθλημα επί ημερών "Πούρσα" ο ΑΠΟΕΛ κατέγραψε 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, Μάζεψε 24 βαθμούς, έχοντας σκοράρει 21 γκολ και έχοντας δεχτεί 14.
Συγκρίσεις. Ο προ-Πούρσα ΑΠΟΕΛ είχε σε 16 αγώνες (δύο παραπάνω δηλαδή) 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 8 ήττες. Τέρματα 12-18. Βαθμοί 16.
Οκτώ βαθμοί παραπάνω, 9 γκολ περισσότερα, 4 λιγότερα.
Φυσικά η σύγκριση έχει κάποια ανισσοροπία. Μπορεί να λεχθεί πως ο Πουρσαϊτίδης ξεκίνησε στην μετά την covid19 κρίση στον "Αρχάγγελο", ενώ στο 2ο γκρουπ ο βαθμός δυσκολίας είναι χαμηλότερος εδώ και 4 ματς.
Ναι, αλλά, ο κυπροποιημένος τεχνικός πήρε σαν "κληρονομιά" 2 αναβληθέντα ντέρμπι πρωταθλήματος(με ΑΕΚ, ΑΕΛ), αντιμετώπισε ένα εξαιρετικά βαρυφορτωμένο πρόγραμμα , όπου είχε και τα επιπλέον σκληρά ματς στο κύπελλο με Απόλλωνα (και αυτό από αναβολή) και Ομόνοια. Συν ότι οι γκάφες των "γαλαζοκιτρίνων" μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, με τις ομάδες που σήμερα είναι στο 2ο γκρουπ ήταν μπόλικες. Σε αντίθεση με την μοναδική (2-3 με Εθνικό) επί Πουρσαϊτίδη.
Οπότε η πρόοδος και οι συγκρίσεις είναι συντριπτικά υπέρ του 44χρονου τεχνικού του ΑΠΟΕΛ..