Ενρίκες: «Να πετύχω στην Κύπρο και να παίξω σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ»

Ήταν η ευκαιρία που περίμενε πολύ καιρό. Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια από τότε που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στα πάτρια εδάφη, όμως ο πρώτος στόχος του Χόρχε Ενρίκες επιτεύχθηκε. Ο Μεξικανός έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην Ευρώπη και μίλησε για τη χαρά του, αλλά και την όρεξή του που ανοίγει για ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις στο μέλλον.

Ο 27χρονος αμυντικός μέσος φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Ομόνοιας σε επίσημο ματς στον αγώνα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα και μίλησε στη μεξικανική βερσιόν της Record για το ντεμπούτο του, αλλά κυρίως για τους μεγάλους στόχους που θέτει για το μέλλον:

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω (σ.σ. στην Ευρώπη) και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ δεύτερη φορά, γιατί ήθελα αυτή την πρόκληση, τη νέα περιπέτεια, με κάθε τρόπο. Ήρθα για να ζήσω ξανά νέες προκλήσεις, απαιτήσεις και, πάνω απ’ όλα, με το όνειρο να πετύχω στην Κύπρο και να κάνω τεράστια βήματα. Να παίξω σε πιο ψηλό επίπεδο και να μπορέσω να αγωνιστώ σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ», ανέφερε αρχικά ο «Τσατόν», προτού μιλήσει για τη στασιμότητα που είχε αρχίσει να αισθάνεται παίζοντας στην πατρίδα του:

«Το έζησα στο πετσί μου. Ήταν ένα απογοητευτικό στάδιο στη ζωή μου, γιατί δεν είχα κάνει το άλμα. Είχα επιλογές να πάω στο εξωτερικό αλλά δεν μπορούσα να το κάνω προηγουμένως. Είμαι, ωστόσο, ευγνώμον στους μεξικανικούς συλλόγους που μου έδωσαν την ευκαιρία».

Κλείνοντας, ο Ενρίκες εξήγησε γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η πρώτη του παρουσία με τα πράσινα:

«Χρειάστηκα αρκετό καιρό για να κάνω το επίσημο ντεμπούτο μου εξαιτίας ενός τραυματισμού που με άφησε εκτός τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Ήταν δύσκολο ξεκίνημα, είχα μια θλάση στον προσαγωγό, όμως ευτυχώς τώρα νιώθω καλά».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο