Από πεντάρα σε πεντάρα θα πετάει!

Παραγωγικός, αποτελεσματικός και αλάνθαστος! Ο Απόλλωνας συνέχισε χωρίς να ξαποστάσει την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα, νίκησε με 5-0 τον Ερμή και έφτασε στους 15 βαθμούς μετά τα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν με την τρίτη του εντός έδρας πεντάρα μετά από αυτές που είχαν προηγηθεί κόντρα σε Πάφο και ΕΝΠ.

Ζελάγια, Ψάλτης με αυτογκόλ, Περέιρα, Σκέμπρι και Μάγκλιτσα σημείωσαν τα γκολ των νικητών που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της αναμέτρησης της ερχόμενης Πέμπτης απέναντι στην Άιντραχτ για την τρίτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

«Τετέλεσται» από το 12’
Όπως και στους αγώνες με Πάφο και ΕΝΠ έτσι και σήμερα, ο Απόλλωνας μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να το καθαρίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα και ουσιαστικά το έπραξε με το πέρας 12 λεπτών και μόνο. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 χάρη στα γκολ των Ζελάγια με πέναλτι και αυτογκόλ του Ψάλτη, ο Ερμής είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουατζίκα στη φάση του πέναλτι και το νερό μπήκε για τα καλά στο αυλάκι.

Άλλα δύο μαζεμένα
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε ανάλογο τέμπο, εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και το γεγονός ότι ο Ερμής δεν έπαιξε κλειστά και δημιούργησαν περισσότερες απειλητικές καταστάσεις μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου, φτάνοντας τελικά σε άλλα δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Περέιρα ήταν αυτός που έκανε το 3-0 στο 34’ μετά από ασσίστ του Πέδρο, δίνοντας συνέχεια στο εκπληκτικό σερί σκοραρίσματος που τρέχει στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σκέμπρι υποδέχτηκε την μπάλα και εκτέλεσε με πολύ όμορφο τρόπο, κλείνοντας το ημίχρονο με το σκορ στο 4-0.

Ξεκίνημα με ευκαιρίες
Το παιχνίδι είχε κριθεί προ πολλού, όμως ο Απόλλωνας συνέχισε να γίνεται απειλητικός κάθε φορά που του δινόταν η ευκαιρία και μέσα στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους βρήκε άλλες πέντε πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει το πέμπτο του γκολ με τους Περέιρα, Ζελάγια (2), Μάγκλιτσα και Σκέμπρι.

Το «πάγωσε», αλλά ξανασκόραρε
Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε σε πολύ χαμηλό ρυθμό και μετά από ένα ολιγόλεπτο κενό διάστημα, Ζελάγια και Μάγκλιτσα απείλησαν ξανά σε 78’ και 83’ αντίστοιχα. Το πέμπτο γκολ ήρθε τελικά στο 86’ με τον Κροάτη, που άνοιξε λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Συνθέσεις

Απόλλωνας: Βάλε, Πέδρο, Χάμπος, Ρομπέρζ (46’ Ουεαντρόγκο), Σουμά, Σακέτι (46’ Στυλιανού), Μάρκοβιτς (66’ Ψύχας), Περέιρα, Σκέμπρι, Μάγκλιτσα, Ζελάγια.

Ερμής: Παπαδόπουλος, Ψάλτης, Εμπαλό, Κουατζίκα, Πηλέας, Πουτζιουρή, Φυλακτού, Μαρτίνιουκ (76’ Κιπιάνι), Ντεβέσα (55’ Μπανούσης), Ντε Μέλο (46’ Ταραλίδης), Μαύρου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο