Βαλεντίνο Ρόσι: «Περίεργη αίσθηση δύο συνεχόμενοι ίδιοι αγώνες»

Ο «Γιατρός» πιστεύει ότι αυτό που θα τον παραξενέψει φέτος, θα είναι η διαδικασία δύο αγώνων σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, στην ίδια πίστα. 

Δεν είναι πολλά τα πράγματα που δεν έχει ζήσει ο Βαλεντίνο Ρόσι μέσα στα 24 χρόνια που τρέχει σε υψηλό επίπεδο αγώνων. Ο «Γιατρός» έχει ζήσει τις περισσότερες καταστάσεις και δύσκολα θα έβρισκες κάτι πρωτόγνωρο για εκείνον, ωστόσο ο κορονοϊός και τα μέτρα που πήρε το MotoGP, είναι μια άγνωστη κατάσταση ακόμη και για εκείνον. Όταν οι αγώνες επιστρέψουν τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο αλλόκοτα. Λιγότεροι αγώνες, χωρίς θεατές και με δύο συνεχόμενες διοργανώσεις στην ίδια πίστα, είναι μερικές από τις διαφορές που θα βιώσουν οι αναβάτες. 

«Σίγουρα η ζωή χωρίς αγώνες αλλάζει αρκετά. Είναι ένα πολύ ασυνήθιστο αίσθημα για εμένα καθώς από το 1996 αυτή είναι η ζωή μου και μου λείπει το MotoGP. Αυτή η σεζόν θα είναι ιδιαίτερη, επειδή, πρώτα από όλα, θα έχουμε περίπου μισούς αγώνες μέσα στη χρονιά. Ωστόσο, η μεγαλύτερη διαφορά θα είναι το να έχουμε δύο αγώνες σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, στην ίδια πίστα. Αυτό θα είναι περίεργο. Επίσης θα έχουμε και πολλούς περιορισμούς. Όχι κόσμος στα paddock, όχι οπαδοί στην κερκίδα. Θα είναι σαν να τρέχουμε σε κλειστές πίστες. Σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο. Όμως, οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για όλους, για τους αναβάτες, για το προσωπικό, για τις ομάδες. Οπότε είναι βασικό το να ξεκινήσουμε ξανά» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι. 

Στη συνέχεια ο VR46 αναφέρθηκε στις προσωπικές του επιδόσεις και την ανταγωνιστικότητά του. «Στο δεύτερο μισό του περασμένου χρόνου τα αποτελέσματά μου δεν ήταν αυτά που περίμενα. Χρειαζόμαστε να είμαστε πιο δυνατοί και γρηγορότεροι και μοιάζει σαν να χάσαμε μέρος της ανταγωνιστικότητάς μας, όπως και την αίσθηση της μοτοσικλέτας γενικότερα. Όμως νομίζω ότι με μερικούς νέους ανθρώπους στο γκαράζ μου, με νέο μηχανικό και λοιπά, θα βρούμε τον τρόπο να επιστρέψουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτός είναι ο στόχος. Τα χειμερινά τεστ δεν ήταν τόσο κακά, ήμουν κάπως χαρούμενος με αυτά. 

Φαίνεται ότι με το τέλος της προηγούμενης σεζόν άλλαξαν πολλά πράγματα στη Yamaha και στο τεχνικό κομμάτι. Η νέα μοτοσικλέτα είναι καλύτερη, ταχύτερη και ισχυρότερη. Μάλλον η Yamaha δούλεψε περισσότερο και αν το κάνουν στο 100% τότε θα μπορούν να φτιάξουν μια μοτοσικλέτα που θα κερδίζει. Πιστεύω ότι η Yamaha έχει εξαιρετικούς αναβάτες. Εκτός από εμένα, υπάρχουν τρεις νέοι που αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δυνατοί. Ο Κουαρταραρό έκανε μια τρομερή χρονιά για ρούκι, ο Μάβερικ είναι σε εξαιρετική φόρμα και ο Μορμπιντέλι είναι πάρα πολύ γρήγορος. Πάντα είναι ενδιαφέρον για εμένα να παλεύω μαζί τους, στην ίδια μοτοσικλέτα, είναι μια πρόκληση. Στόχος μου για φέτος, να γίνω πιο ανταγωνιστικός από πέρυσι και να μπορώ να παλεύω για το βάθρο» ήταν τα λόγια του. 

Πηγή: gazetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο