Ρόσι: «Καθοριστικό για το μέλλον μου το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς»

Ο «Γιατρός» δήλωσε πρόθυμος να συνεχίσει και μετά το 2020 στη Yamaha αρκεί να είναι ανταγωνιστικός με αυτήν, κάτι που θα έχει φανεί στο πρώτο εξάμηνο της εφετινής σεζόν.

Τις σκέψεις του για το δικό του μέλλον στη Yamaha αποκάλυψε ο Βαλεντίνο Ρόσι κατά τη διάρκεια των δοκιμών του MotoGP στο Σεπάνγκ της Μαλαισίας. Τις δύο πρώτες ημέρες είχαν οι δύο εργοστασιακές Yamaha με τους Βινιάλες και Ρόσι μάλλον μέτριες επιδόσεις, ενώ σήμερα Κυριακή θα συμμετέχει και ο Χόρχε Λορένθο ως επίσημος δοκιμαστής αναβάτης της ιαπωνικής ομάδας. Για τον Ρόσι προμηνύεται μία δύσκολη χρονιά, καθώς δεν πρέπει μόνον να προσαρμοστεί στη νέα μοτοσικλέτα και στα νέα ελαστικά, αλλά να δει και αν ταιριάζει η χημεία του με τον καινούριο διευθυντή του team, Νταβίντ Μουνιόζ.

Ο βασικός όρος του Ρόσι
Ο Ιταλός, που γίνεται στις 16 Φεβρουαρίου 41 ετών, άνοιξε τα χαρτιά του μετά τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών στο Σεπάνγκ και δήλωσε τα εξής: «Το σημαντικότερο για εμένα είναι τα αποτελέσματα. Πρέπει να έχω καταλάβει στο πρώτο μέσο της σεζόν, αν είμαι ανταγωνιστικός όπως πριν». Ο «Γιατρός» διαπίστωσε πάντως μετά τις δύο ημέρες δοκιμών τα πρώτα σημάδια προόδου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «φαίνεται, ότι η Yamaha δούλεψε σκληρά, ώστε να βελτιώσει τη μοτοσικλέτα. Αλλάξαμε όμως και εμείς κάποια πράγματα στη μοτοσικλέτα. Επίσης ο διευθυντής της ομάδας μου είναι καινούριος. Πρέπει να είμαστε συνολικά δυνατότεροι από την προηγούμενη χρονιά. Θέλω να συνεχίσω, όμως θα το κάνω μόνον, αν είμαι ανταγωνιστικός».

Ρόσι και Βινιάλες με τη νέα Yamaha M1 του 2020.

«Η μοτοσικλέτα του 2020 έχει περισσότερες δυνατότητες συγκριτικά με εκείνη του 2019, όμως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, επειδή και οι άλλες ομάδες –όπως οι Honda, Suzuki και Ducati- κάνουν πρόοδο. Μου φαίνεται πάντως ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Πρέπει να βρούμε υψηλότερη ταχύτητα στις ευθείες, όπου υποφέραμε πάντα».

Καλύτερα τα νέα ελαστικά
Το νέο πίσω ελαστικό της Michelin για το MotoGP του 2020.

Είναι προφανές, ότι στη Yamaha έχουν να κάνουν αρκετά πράγματα ακόμη προκειμένου να εμφανιστούν εφέτος δυνατότεροι σε σχέση με το 2019. Οι αλλαγές δεν αφορούν ωστόσο μόνο τη νέα μοτοσικλέτα, αλλά και τα ελαστικά. Ο Ρόσι έδειξε ικανοποιημένος από το νέο πίσω ελαστικό της Michelin, αλλά έβαλε και μία…υποσημείωση. «Τα ελαστικά έχουν γίνει καλύτερα. Αυτό είναι καλό. Δυστυχώς όμως προορίζονται τα συγκεκριμένα λάστιχα για όλους», ανέφερε ο Ιταλός και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει, ότι κάναμε ένα βήμα, το οποίο έκαναν όμως επίσης και οι άλλοι».

Ο Ρόσι ποντάρει στο Λορένθο
Η σημερινή Κυριακή θα είναι ιδιαίτερη για τη Yamaha, επειδή θα κάνει την εμφάνισή του στην πίστα ο νέος δοκιμαστής αναβάτης της ομάδας. Πρόκειται για τον Χόρχε Λορένθο, ο οποίος αντικατέστησε εφέτος σε αυτή τη θέση τον Γιόνας Φόλγκερ, ενώ έκανε πριν λίγες ημέρες το comeback του με τη Yamaha M1 στο Shakedown-Test.

Ρόσι και Λορένθο στην πίστα της Σεπάνγκ.

Ο Ρόσι είχε βάλει και ο ίδιος το χεράκι του για την επάνοδο του Ισπανού στη Yamaha, καθώς ποντάρει πολύ στην εμπειρία του και πιστεύει ότι θα βοηθήσει πολύ στο σετάρισμα της νέας μοτοσικλέτας. Όπως αποκάλυψε ο Ντόκτορ, «μιλάμε αυτόν τον καιρό συχνά μεταξύ μας και δουλεύουμε μαζί. Λέει ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα για τη μηχανή. Είναι πολύ σημαντικό, που τρέχει την Κυριακή, επειδή έχω την αίσθηση, ότι μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσει τη μοτοσικλέτα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο