Λ. Γαβριήλ: "Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο στην Εθνική"

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Λίνος Γαβριήλ μίλησε στο Ράδιο Πρώτο για την ανανέωση της συνεργασίας του με την ΚΟΚ και το πως βλέπει την Ευρωλίγκα. 

Οι δηλώσεις του Λίνου Γαβριήλ:

"Ήρθαμε σε συμφωνία με την ομοσπονδία εδώ και λίγο καιρό για επέκταση της συνεργασίας μας. Ήταν ενδιαφέρουσα περίοδος αυτή που πέρασε, ξεκινήσαμε όμορφα. Μετά έγιναν ανανεώσεις και ήρθαν νέα παιδιά στην ομάδα. Έφυγε ένας δυνατός κορμός από την Εθνική, όμως το ευχάριστο είναι ότι κλείσαμε όμορφα. Οι τελευταίοι 4 αγώνες, μας άφησε κάτι θετικό, είναι νεαρή ομάδα, 23 χρόνια μέσος όρος ηλικίας. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε. Κάναμε συμφωνία με την ομοσπονδία για επίβλεψη μου στις πιο μικρές εθνικές. Να παρατηρούμε την πορεία των παιδιών, για να βγει κάτι όμορφο και κάτι θετικό στην Εθνική Ανδρών. Αυτός είναι ο στόχος και η λογική. Υπάρχει ένα καινούργιο πλάνο από την FIBA, οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι κάποια προκριματικά παγκοσμίου θα γίνουν σε γκρουπ ανάλογα χωρών. Αυτό πιστεύουμε αρχίζει το Φεβρουάριο".

Για την Ευρωλίγκα: "Βλέπω τα πράγματα από κοντά, φέτος η Ευρωλίγκα είναι πιο δυνατή, αυτές που είναι καλά οικονομικά φαίνονται. Είχα την τύχη να πάω σε αρκετές προπονήσεις των ομάδων της Ευρωλίγκα, επόμενος σταθμός η ΤΣΣΚΑ. Ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει, ο Ολυμπιακός παρουσιάζει δύο πρόσωπα. Για κανέναν δεν είναι εύκολο, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Εκπλήξεις και διαφορετικό παιχνίδι, η Ευρωλίγκα έχει πάει σε αποστάσεις και ανοιχτό γήπεδο".
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο