Εκτός διεκδίκησης προολυμπιακού η Ελλάδα!

Η Ελλάδα τέθηκε εκτός της διεκδίκησης ενός εκ των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά, «πληρώνοντας» την κόντρα ΕΟΚ - Πολιτείας, αφού η ανάληψη της διοργάνωσης δεν βρήκε την οικονομική στήριξη που χρειαζόταν.

Οριστικά εκτός της διεκδίκησης ενός εκ των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά τέθηκε η Ελλάδα, με τη σχετική προθεσμία να λήγει την Τρίτη (5/11) και να μην έχει υποψηφιότητα από τη χώρα μας. Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ να δίνει παράταση στο σχετικό deadline αν χρειαστεί, όμως, το θέμα είναι πως ουσιαστικά δεν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για την ανάληψη ενός τουρνουά από την Ελλάδα.

Όπως γνωρίζετε, μέσω των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά θα δοθούν ισάριθμα εισιτήρια, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην ελληνική ομοσπονδία ήθελαν να φέρουν ένα προολυμπιακό τουρνουά στη χώρα μας, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Ιαπωνία. 

Ωστόσο, η Εθνική Ομάδα «πλήρωσε» την... κόντρα ΕΟΚ - Πολιτείας, με τη δεύτερη να μην είναι διετεθειμένη να στηρίξει οικονομικά την ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης και να πληρώσει τα χρήματα που αξιώνει η FIBA. 

Έτσι, η Ελλάδα θα έχει ακόμα πιο δύσκολο δρόμο τον Ιούνιο του 2020, καθώς θα πρέπει να πάρει το εισιτήριό της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέσα από ένα προολυμπιακό που θα διεξαχθεί σε κάποια άλλη χώρα. 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για την «επίσημη αγαπημένη», η οποία στον πάγκο της αναμένεται να έχει κατά 99% έναν προπονητή υψηλού επιπέδου, όπως τον Ρικ Πιτίνο, που έρχεται για να συζητήσει με την ΕΟΚ, αλλά και παίκτες όπως οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας και όχι μόνο στο παρκέ. 

Πλέον η Εθνική περιμένει να μάθει τις τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν τα προολυμπιακά τουρνουά και στη συνέχεια να μάθει τους πέντε αντιπάλους της μέσω κλήρωσης. 

Πηγή: Sdna.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο