Όλα ανοιχτά για το Eurobasket 2021

 Η οριστικοποίηση των ημερομηνιών των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 έφερε στο προσκήνιο τα άμεσα αντανακλαστικά της FIBA, η οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια για το Eurobasket και ψάχνει για την καλύτερη επιλογή.

Το Eurobasket ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το 2021 σε τέσσερις χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Γεωργία και Τσεχία) και δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών έκαναν λόγο για σκέψεις μετάθεσής του έναν χρόνο αργότερα. Άλλωστε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν τελικά το καλοκαίρι του '21.

Στην παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ γνωρίζουν για όλες τις εξελίξεις και μελετούν τα πιθανά σενάρια, ώστε να παρθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση. Η μεταφορά του Eurobasket σε νέα ημερομηνία είναι πιθανή, ωστόσο δεν είναι δεδομένη. Όπως όλοι καταλαβαίνουν, η κατάσταση είναι περίπλοκη και πρωτόγνωρη για τις ομοσπονδίες, τις ομάδες και τους παίκτες.

Έτσι, η FIBA ψάχνει για την καλύτερη δυνατή λύση, με αποκλειστική προτεραιότητα την ασφάλεια των παικτών, όλων των μελών κάθε αποστολής και φυσικά των φιλάθλων.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όλες οι ομοσπονδίες έχουν πια στη διάθεσή τους το χρονοδιάγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια για τις διοργανώσεις και τα events τους. Ο στόχος πλέον δεν είναι να βρεθούν οι ημερομηνίες, αλλά να επιλεχθούν οι πιο κατάλληλες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή τους.

Γι' αυτό και η FIBA βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις διοργανώτριες χώρες αυτών των events, ώστε από κοινού να καταλήξουν στην τελική απόφαση.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο