«Διέλυσε» τη Σενεγάλη η Λιθουανία

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το δεύτερο παιχνίδι του όγδοου ομίλου, με τη Λιθουανία να «σκορπίζει» τη Σενεγάλη, με το εντυπωσιακό 47-101.

Οι Λιθουανοί ήταν πολύ σοβαροί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, είχαν μεγάλο πλουραλισμό στην επίθεση και με την ποιότητα τους, όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, κόντρα στη Σενεγάλη, αλλά έφτασαν και σε μια, μεγάλης έκτασης νίκη.

Η Λιθουανία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι από την αρχή και με Σαμπόνις, Γκριγκόνις και Καλνιέτις, πήρε θέση «οδηγού» από νωρίς (2-13). Με τον Βαλαντσιούνας να μπαίνει κι αυτός στην «εξίσωση» και τους Σενεγαλέζους να μη μπορούν να ακολουθήσουν, η ομάδα του Αντομάιτις, πήγε στο 10-27 στο τέλος της πρώτης περιόδου, διάστημα στο οποίο κυριάρχησε πλήρως.

Η μορφή που το πήρε το παιχνίδι στην πρώτη περίοδο, συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση και στη δεύτερη. Οι Λιθουανοί έλεγχαν πλήρως το ρυθμό και με Κουζμίνκας, Σαμπόνις και Γκριγκόνις όλο και ξέφευγαν (16-38) και συνέχισε την κυριαρχίας και στις δύο πλευρές του παρκέ, για το 21-48 του πρώτου ημιχρόνου. Η Λιθουανία είχε μεγάλο πλουραλισμό στην επίθεση, 12 ασίστ και το εντυπωσιακό 65% στα δίποντα (15/23).

Η εικόνα για τη Σενεγάλη όχι μόνο δε βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, αλλά η Λιθουανία, έκανε ό,τι ήθελε και μεγάλωνε κι άλλο τη διαφορά.

Ο Αντομάιτις μοίρασε και το χρόνο συμμετοχής, ενόψει της συνέχειας, καθώς η υπόθεση νίκη δεν είχε ξεκαθαρίσει απλά, αλλά οι Λιθουανοί όλο και ανέβαζαν την απόσταση. Στις αρχές της τέταρτης περιόδου, προηγήθηκαν με... 50 πόντους (33-83), με το παιχνίδι να μην αντέχει ιδιαίτερης ανάλυσης.

Καλνιέτις, Βαλαντσιούνας,  Σαμπόνις, Γκριγκόνις και Λεκάβιτσιους είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τη Λιθουανία να ξεκινάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενόψει των δύο αναμετρήσεων που θα κρίνουν, την κατάταξη της στον όγδοο όμιλο, με το επόμενο να είναι κόντα στον Καναδά (3/9, 14.30).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο