Φέτελ: «Γι' αυτό πηγαίνω στην Αston Martin»

Η μεταγραφή του Σεμπάστιαν Φέτελ από τη Ferrari εφέτος στην Aston Martin μετά το τέλος της χρονιάς δεν αιφνιδίασε, καθώς είχαν κυκλοφορήσει ήδη ανάλογα δημοσιεύματα. Ο Γερμανός δεν μπορούσε προφανώς να μιλήσει γι αυτό το θέμα μέχρι σήμερα, οπότε ανακοινώθηκε επίσημα η μεταπήδησή του από το 2021 στη βρετανική ομάδα και τώρα μίλησε πλέον αναλυτικά και εξήγησε τους λόγους αυτής της απόφασης.

«Εκανα πολλές σκέψεις τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, όμως αυτό είναι το καλύτερο για εμένα. Είμαι χαρούμενος, που βγήκε πλέον προς τα έξω και θα σταματήσουν οι ερωτήσεις», δήλωσε ο οδηγός της Ferrari και συμπλήρωσε ότι «δεν ήταν εύκολη απόφαση, ήταν μία νέα κατάσταση για εμένα. Σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι η ομάδα (εννοεί της Racing Point) πηγαίνει προς μία καλή κατεύθυνση, έχουν καλό προσωπικό. Για πρώτη φορά έχουν εξίσου πολλά χρήματα όπως οι άλλες ομάδες και τώρα θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω. Δεν πάει πολύς καιρός, από τότε που ολοκληρώσαμε τη συμφωνία».

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 δεν έκρυψε τη χαρά του για τη νέα πρόκληση της καριέρας του και για την επόμενη ομάδα του, ενώ ανέφερε τα εξής: «Το γεγονός ότι είναι η Aston Martin στη Formula 1, αποτελεί σίγουρα ό,τι πιο ενδιαφέρον συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Χαίρομαι, που θα γίνω ένα μέρος του. Βρίσκονται σε μία ευνοϊκή θέση για την επόμενη χρονιά. Είμαι συνηθισμένος να βρίσκομαι μπροστά και η ομάδα μου δίνει αυτή την ευκαιρία, αυτοί αναπτύσσονται ενώ άλλοι είναι αναγκασμένοι να συρρικνωθούν».

Ο Φέτελ παραδέχθηκε επίσης, ότι σκέφτηκε ακόμη και να αποσυρθεί από τη Formula 1 τονίζοντας ότι «ήμουν κοντά σε αυτό, γιατί είχα πολλές σκέψεις. Επρεπε να βάλω τις σκέψεις μου σε μία σειρά και να ανακαλύψω, ποιο είναι το καλύτερο για εμένα. Το δεύτερο ερώτημα κλειδί εκτός από την ανταγωνιστικότητα της ομάδας ήταν ποια δυναμική βλέπω εγώ ακόμη σε εμένα και τι έχω κατά νου».

Ο 33χρονος Γερμανός απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για τη διάρκεια του συμβολαίου του λέγοντας ότι «δεν μιλάς για συμβόλαια. Θέλουμε να πετύχουμε κάποια καλά αποτελέσματα στο προσεχές μέλλον και μετά βλέπουμε για το απώτερο μέλλον. Πιστεύω, ότι η ομάδα έχει τεράστια δυναμική. Θέλω να βοηθήσω, ώστε να φανεί ότι υπάρχει αυτή η ποιότητα εκεί».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο