Το Τένις κέρδισε τις εντυπώσεις στους ΑΜΚΕ

Η Ραλούκα Σερμπάν η κορυφαία αθλήτρια της Κυπριακής αποστολής

Το μοναδικό άθλημα από όσα συμμετείχε η Κύπρος, που με τα τρία χρυσά που κατέκτησε, νίκησε στο 60% αγωνισμάτων που ήταν στο πρόγραμμα.

Η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου, εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και προπονητές που συγκρότησαν την αποστολή που συμμετείχε στους 18ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που έγιναν στο Μαυροβούνιο. Η παρουσία της ομάδας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού εξασφάλισε τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο σε σύνολο πέντε αγωνισμάτων. 

Την ομάδα αποτελούσαν οι αντισφαιριστές Ελευθέριος Νέος, Μενέλαος Ευσταθίου, και Στέφανος Σάββα, οι αντισφαιρίστριες Ραλούκα Σέρμπαν, Μαρία Σιοπαχά και Ελένη Λουκά, και συνοδεύονταν από τους προπονητές Νικόλα Κωνσταντίνου και Ανδρέα Τοφαρίδη.

Η ομάδα του Τένις ήταν η μοναδική από όλα τα αθλήματα που συμμετείχε η Κύπρος στους αγώνες, που εξασφάλισε πέραν του 50% των χρυσών μεταλλίων που υπήρχαν στο πρόγραμμα του αθλήματος. Τα τρία χρυσά μετάλλια που χάρισε στην Κυπριακή ομάδα την τελευταία μέρα των αγώνων, ήταν τα καθοριστικά που της έδωσαν και τη 2η θέση στο συνολικό πίνακα των μεταλλίων.

Τα χρυσά μετάλλια ήρθαν με συνεχόμενες νίκες και στα τρία Διπλά στους τελικούς της ίδιας μέρας, με την Ραλούκα Σερμπάν και τον Ελευθέριο Νέο να συμμετέχουν σε δύο από τους τελικούς αυτούς. Οι αντισφαιριστές μας, ήταν οι δύο από τους τρεις συνολικά της Κυπριακής ομάδας που κατέκτησαν δύο χρυσά μετάλλια στους αγώνες (ο τρίτος ήταν ο Μάριος Γιάγκου της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης), ενώ η Ραλούκα Σερμπάν κατέκτησε επίσης το χάλκινο μετάλλιο στο Μονό Γυναικών.

Στον πρώτο τελικό στο Μικτό Γυναικών αγωνίστηκαν η Ελένη Λουκά και η Ραλούκα Σερμπάν. Η Λουκά πέρασε μέσα στην εβδομάδα και τη διαδικασία των Παγκυπρίων εξετάσεων που παρακάθησε στο Μαυροβούνιο τις ίδιες ώρες με την Κύπρο (παρά τη διαφορά μίας ώρας Κύπρου/Μαυροβουνίου), αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πιάσει εκπληκτική απόδοση που σε συνδυασμό με την παρουσία της Ραλούκα κέρδισαν όλους τους κρίσμους πόντους που έδωσαν τη νίκη. 

Στον τελικό του Διπλού Ανδρών αγωνίστηκαν οι Ελευθέριος Νέος και Μενέλαος Ευσταθίου οι οποίοι αν και είχαν απέναντι τους πιο έμπειρους και με ψηλότερο ranking αντισφαιριστές, πραγματοποίησαν την καλύτερη τους εμφάνιση στους αγώνες, και υπερασπίστηκαν τον τίτλο που κατέκτησαν δύο χρόνια πριν στους ίδιους αγώνες στο Σαν Μαρίνο.

Η θριαμβευτική παρουσία της Κυπριακής αντισφαίρισης ολοκληρώθηκε στο Διπλό Μικτό, με τους Ραλούκα Σερμπάν και Ελευθέριο Νέο. Ο τελευταίος υποχρεώθηκε να αγωνιστεί σε έναν ακόμη τελικό αφού ξεκουράστηκε μόνο για 30 περίπου λεπτά. Στον τελικό αυτό, η Ραλούκα ήταν ασυναγώνιστη και έδειξε ότι ήταν η καλύτερη και με διαφορά αθλήτρια που συμμετείχε στους αγώνες, και ότι μάλλον από συγκυρίες αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Μονού μένοντας τελικά στο χάλκινο μετάλλιο. Σε συνδυασμό με την καθοριστική παρουσία του Νέου, νίκησαν την ομάδα του γηπεδούχου Μαυροβουνίου σε συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στο τρίτο σετ.

Η συνολική παρουσία της ομάδας, απέδειξε ότι οι ακόμη καλύτερες μέρες για το Κυπριακό Τένις είναι μπροστά μας, αφού την ομάδα αποτελούσαν έξι νεαροί και ταλαντούχοι αντισφαιριστές από 18-23 ετών, που από τη μια έχουν ήδη αρκετές εμπειρίες και από την άλλη έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. 

Η ΟΑΚ εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για την συνεργασία και τις συνθήκες που εξασφάλισε για την ομάδα, ώστε να έχει αυτή την εξαιρετική παρουσία, όπως επίσης τους υπεύθυνους της αποστολής. καθώς και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη που παραβρέθηκαν στους τελικούς και στήριξαν τις προσπάθειες των αντισφαιριστών μας.

Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης
5 Ιουνίου 2019

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο