Τοξοβόλος με 100% απώλεια όρασης (video)

Μέχρι την ηλικία των 30χρονών ζούσε μια απόλυτη φυσιολογική ζωή με την οικογένεια και τα παιδιά του. Άρχισε να χάνει την όραση του με αποτέλεσμα εδώ και κάποια χρόνια να έχει 100% απώλεια όρασης. Αρχικά το αντιμετώπισε δύσκολα ωστόσο ο αθλητισμός του έδωσε ανάσα ζωής, ελπίδας, αισιοδοξία και χαμόγελο.

Ο λόγος για τον Χρίστο Μισό από την Ορμήδεια. Παράδειγμα ανθρώπου και αθλητή. Μέσο της τοξοβολίας, βλέπει την ζωή, χαμογελά, ονειρεύεται και ονειρεύεται και άλλες επιτυχίες. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους τους συνανθρώπους μας και ειδικά τους συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ.

Η αγάπη του για την τοξοβολία ξεκίνησε πρίν από πέντε χρόνια. Αρχικά ως ενασχόληση, σιγά – σιγά όμως και με την βοήθεια του προπονητή του κατάλαβε ότι η απώλεια όρασης δεν μπορούσε να τον εμποδίσει να αλλάξει ζωή.

Φοράει με περηφάνεια τα χρώματα της Κύπρου σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Διακρίθηκε με αργυρό μετάλλιο στους ευρωπαϊκούς και με 2η θέση στο παγκόσμιο. Εξασκείται καθημερινά για τέσσερις ώρες θέλοντας να ανεβάσει το επίπεδο του ακόμα περισσότερο. Κάπου εδώ όμως αρχίζουν τα προβλήματα.

Η στήριξη που τυγχάνει μηδαμινή. Ο χώρος που πραγματοποιεί καθημερινά προπόνηση μια αποθήκη που ο ίδιος την μετέτρεψε σε προπονητικό κέντρο. Χτύπησε πολλές πόρτες, καμία δεν άνοιξε. Όπως ο ίδιος μας ανέφερε βοήθεια έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τίποτα άλλο. Ούτε ο ίδιος είναι ενταγμένος σε κάποιο πρόγραμμα του ΚΟΑ ούτε και ο προπονητής του αμείβεται.  Τυγχάνει Παγκόσμιας αναγνώρισης αλλά εντός συνόρων καμία. Ο Χρίστος Μισός είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ζωής. Αν και η ζωή του άλλαξε έτσι ξαφνικά, ο ίδιος μέσο της τοξοβολίας είναι χαρούμενος, χαμογελαστός, ευτυχισμένος. Ο Χρίστος Μισός είναι ένα μάθημα ζωής και καλό είναι κάποιοι να διαβάσουν το μάθημα αυτό.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο