Οι σχηματισμοί, οι μπαλιές και οι τοποθετήσεις των παικτών στο ντέρμπι τίτλου

Με 4-2-3-1 άρχισε το ντέρμπι τίτλου ο ΑΠΟΕΛ και μέχρι το 73ο λεπτό της αναμέτρησης οι γαλαζοκίτρινοι κράτησαν το ίδιο σχήμα και αφού πέτυχαν τον στόχο τους ανατρέποντας τα δεδομένα με τον Ντε Καμάργκο στο 62ο το τελείωσαν με 4-4-1-1 από το 73ο λεπτό και μετά  με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ να γεμίζει την αμυντική του γραμμή αλλά και την μεσαία γραμμή αφήνοντας μπροστά μόνο τους Ζαχίντ και Ντε Καμάργκο. Ίσως ήταν και το κλειδί του ντέρμπι αφού σε καμία περίπτωση ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να «σπάσει» την διπλή άμυνα των γαλαζοκιτρίνων. 

O σχηματισμός του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι: 

Ωστόσο αξίζει να δούμε από πού άρχισαν οι ποδοσφαιριστές του Πορτογάλου τεχνικού και που κινήθηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα, περισσότερο με την αναφορά να γίνεται κυρίως στον Ενσούε ο οποίος αν και αμυντικός (έβγαινε αρκετά μπροστά αφού δεν είχε αντίπαλο) και βοήθησε αρκετά την δεξιά πλευρά προκειμένου η ομάδα να πετύχει τον στόχο της. 

Με την βοήθεια του wyscout βλέπουμε τον μέσο όρο που κινήθηκαν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ. 

Από την άλλη ο Απόλλωνας άρχισε και τελείωσε τον αγώνα με τον ίδιο σχηματισμό σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ. Φαίνεται πως το 4-2-3-1 του Αυγουστή είχε απάντηση στο 4-3-2-1 του Μπαλταζάρ στα πρώτα λεπτά του αγώνα αφού στο 10ο λεπτό ο Μάγκλιτσα πέτυχε το 0-1. Ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πίεση του ΑΠΟΕΛ με τον Κύπριο τεχνικό να διατηρεί όμως σε όλο το παιχνίδι τον ίδιο σχηματισμό. 

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 308 πάσες και οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας με 275. Παρά το γεγονός αυτός η ομάδα του ΑΠΟΕΛ πέτυχε περισσότερες στο πρώτο μέρος με 177 και 98 στο δεύτερο με τον Απόλλωνα να έχει 150 στο πρώτο και 158 στο δεύτερο. 

 

Οι γαλαζοκίτρινοι το προσπάθησαν αρκετές φορές να σκοράουν κάνοντας σουτ είτε εντός περιοχής είτε εκτός ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 11 σουτ εκ των οποίων τα 4 ήταν στο στόχο τα τρία απέκρουσε ο Βάλε και τα 2 κατέληξαν στα δίκτυα του. Πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας δοκίμασαν την τύχη τους. 

 

Τα μισά έκαναν οι παίκτες του Απόλλωνα προς την εστία του Πέρεθ στατιστικό το οποίο δείχνει πως πολύ δύσκολα έφταναν απέναντι από την εστία των γαλαζοκιτρίνων. Και να δούμε από την φωτογραφία μόνο οι τρεις προσπάθειες συμπεριλαμβανομένου το γκολ του Μάγκλιτσα ήταν μέσα από την περιοχή.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο