Ο Οζιέ απόλυτος κυρίαρχος στην Κορσική

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ ηγείται με διαφορά άνω του μισού λεπτού από τους Νεβίλ και Μικ. Επιστρέφει αύριο ο Λεμπ, αλλά μόνο για το θέαμα.

Ο Γάλλος της M-Sport Ford έφτασε στη διανυκτέρευση της πρώτης μέρας του Γύρου Κορσικής με προβάδισμα άνω του μισού λεπτού στην κορυφή της γενικής κατάταξης, θέτοντας τις βάσεις για την τρίτη του φετινή νίκη στον 4 αγώνα του WRC 2018.

Μετά την εγκατάλειψη -για σήμερα- του Σεμπαστιάν Λεμπ στην 2 Ειδική της ημέρας, ο πρωταθλητής μπήκε στο απογευματινό loop των δύο Ειδικών Διαδρομών κερδίζοντας ξανά την μεγάλη πρώτη δοκιμασία των 49 χιλιομέτρων, και παίρνοντας ακόμα 10,3 δευτ. από τον Τιερί Νεβίλ της Hyundai.

Η απάντηση του Βέλγου στην επόμενη Ειδική δεν του προσέφερε τίποτα περισσότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου στη μάχη με τον Γάλλο, έπειτα από 13,5 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Ο Νεβίλ, που διόρθωσε λίγο τις πρωινές προβληματικές του ρυθμίσεις, φάνηκε στο τέλος της ημέρας απόλυτα συμβιβασμένος με το γεγονός ότι ο Σεμπαστιάν Οζιέ μοιάζει ανίκητος στον αγώνα της πατρίδας του.

Πάντως, ο Νεβίλ βγήκε σήμερα νικητής της μάχης για τη δεύτερη θέση με τον Κρις Μικ, ενώ κοντά στη μάχη τους, σε απόσταση 5,5 δευτερολέπτων από τον οδηγό της Citroen, παραμένει ο Οττ Τάνακ της Toyota.

Πίσω του, στην 5 θέση, ανέβηκε ο Εσαπέκα Λάπι, χάρη στον πρώτο χρόνο που σημείωσε στην 4 Ειδική - όμως οι διαφορές του Φινλανδού με τους Έλφυν Έβανς, Ντάνι Σόρδο και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα είναι πολύ μικρές.

Λεμπ: Θα γυρίσει το Σάββατο

Στο μεταξύ, ο Σεμπάστιαν Λεμπ, που ανταγωνιζόταν τον Οζιέ μέχρι την έξοδό του νωρίς στη 2 Ειδική, επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει στο αυριανό (7/04) δεύτερο σκέλος του αγώνα - αλλά μόνο για τη διασκέδαση του ίδιου και των θεατών, καθώς δεν τρέφει πια καμία ελπίδα για το βάθρο.

Ατυχώς, ο τρίτος -και τελευταίος- φετινός αγώνας του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή θα έρθει τον Οκτώβριο.Εξηγώντας πώς βγήκε από το δρόμο, ο Λεμπ είπε:

"Έστριψα πολύ γρήγορα. Είχα υποστροφή, δεν είχα το χρόνο να φρενάρω αρκετά, προσπάθησα να αποφύγω ένα δέντρο στην άκρη του δρόμου και τελικά κόλλησα σε ένα άνοιγμα στο χαντάκι.

Προσπαθήσαμε να βγάλουμε το αυτοκίνητο με τη βοήθεια των θεατών, αλλά το σπρώχναμε προς τη λάθος κατεύθυνση κι έτσι κόλλησε οριστικά στο χαντάκι.

Είναι πολύ εκνευριστικό να ξεκινάς έτσι ένα ράλι, και τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσφέρω λίγη διασκέδαση στους θεατές.

Έτσι είναι η ζωή. Φαινόταν ότι πηγαίναμε καλά. Είχα καλό ρυθμό, αφήναμε υποσχέσεις ότι θα είμαστε στη μάχη, αλλά τώρα θα τρέξουμε μόνο για την πλάκα".

Πάντως, ο χρόνος του Λεμπ στην πρώτη μεγάλη Ειδική της ημέρας εντυπωσίασε τον Οζιέ. Και το γεγονός ότι ήταν ταχύτερος του Κρις Μικ, παρότι ο Λεμπ είχε χάσει για 3 χρόνια την επαφή με το WRC, έχει να κάνει με το ότι η Ειδική είχε εναλλασσόμενες συνθήκες πρόσφυσης, τις οποίες έχει συνηθίσει στο Rallycross;

"Ίσως. Είναι πιθανόν", είπε ο Μικ. "Ή μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι τόσο γαμ*** καλός".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο