Τι τρέχει με την Πάφο;

Το πρώτο μεταγραφικό παζάρι στην Ευρώπη μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού είναι γεμάτο ιδιαιτερότητες, ωστόσο στην Κύπρο αυτές δεν φαίνεται να επηρεάζουν αισθητά την κινητοποίηση των ομάδων.

Πριν καν φτάσουμε στα μισά του Ιουλίου, οι προσθήκες παικτών ξεπερνούν τις 70 στους συλλόγους της α’ κατηγορίας. Μοναδική, πλην… ηχηρή, εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η Πάφος FC που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει την ένταξη κάποιου ποδοσφαιριστή στο έμψυχο δυναμικό της.

Ο σύλλογος έχει προχωρήσει σε αποδεσμεύσεις και ανανεώσεις, όχι όμως σε προσθήκες, μολονότι ξεκάθαρη και επίσημα δηλωμένη στόχευση είναι αυτή τη φορά το ρόστερ να μην συμπληρωθεί την τελευταία στιγμή, όπως συνέβη (και κόστισε) την περασμένη διετία.

Η… δυστοκία της Πάφου στο παζάρι εξηγείται εν μέρει από το μη ξήλωμα του ρόστερ της περασμένης περιόδου και τη διατήρηση ενός κορμού ποδοσφαιριστών που θα αποτελέσουν τη βάση για την ερχόμενη περίοδο.

Από την άλλη, θα ήταν σημαντική και ουσιώδης διαφορά, αν αυτό το καλοκαίρι η ομάδα καταφέρει να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της με σχεδόν όλο το ρόστερ, καθώς ο ανταγωνισμός την ερχόμενη σεζόν αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένος.

Το ίδιο άλλωστε ισχύει τόσο για τις βλέψεις του συλλόγου όσο και τις προσδοκίες των οπαδών του. Όταν μια ομάδα, άλλωστε, κάνει κίνηση (έστω κι αν δεν ευοδώθηκε) για την απόκτηση του Μούσα αλ Τάμαρι, ο πήχης για τις μεταγραφές τοποθετείται πολύ ψηλά.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο