Γεννημένος για τα ντέρμπι ο Παπουλής

Ο Φώτης Παπουλής ανακοινώθηκε από την Ομόνοια και αποτελεί την πρώτη προσθήκη των πρασίνων για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σε προηγούμενα ρεπορτάζ γράψαμε για τους αριθμούς του Ελλάδιτη επιθετικού στον Απόλλωνα, αλλά και τις προκλήσεις του στην Ομόνοια.

Σήμερα θα αναφερθούμε και τι έκανε στα ντέρμπι την τελευταία 8ετία, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Ο Παπουλής πέτυχε 95 τέρματα στις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα 84 και κύπελλο 11) και τα 35 εξ αυτών σημειώθηκαν απέναντι στις μεγάλες ομάδες της Κύπρου.

Δηλαδή, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των τερμάτων του 35χρονου επιθετικού, ήταν στα ντέρμπι. Σκόραρε 34 τέρματα στο πρωτάθλημα και 4 στο κύπελλο.

Η ΑΕΚ και η Ανόρθωση πληγώθηκαν περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες, αφού δέχθηκαν από 9 γκολ, ενώ ακολουθεί η Ομόνοια με 8. Εδώ αξίζει να σταθούμε λίγο περισσότερο και να αναφέρουμε ότι την περίοδο 2014-15, ο Παπουλής σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια κόντρα στη νυν ομάδα του, 4 γκολ σε 3 αγώνες πρωταθλήματος.

Την επόμενη χρονιά ήταν ο παίκτης που άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του κυπέλλου, καθώς με δικό του γκολ στο 5 ο Απόλλωνας προηγήθηκε με 1-0 και στο τέλος κατέκτησε το τρόπαιο με 2-1.

Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και στην ΑΕΛ ο Παπουλής σκόραρε από έξι φορές, ενώ η τελευταία παραμένει η μοναδική ομάδα που δε δέχθηκε γκολ στο κύπελλο.

ΑΕΚ: 9 (8 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο)
ΑΠΟΕΛ: 6 (5 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο)
Ομόνοια: 8 (7 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο)
ΑΕΛ: 6 (όλα πρωτάθλημα)
Ανόρθωση: 9 (8 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο)
Σύνολο: 38 (34 πρωτάθλημα, 4 κύπελλο)

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο