Η Γιουνάιτεντ έκανε μήνυση στο Football Manager

Μήνυση προς την SEGA, δημιουργό του Football Manager άσκησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καταγγέλοντας την εταιρεία για παραβίαση των δικαιωμάτων της, τόσο ως προς το όνομα όσο και προς το σήμα-κατατεθέν της.

Τη νομική οδό ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά του Football Manager και της SEGA, με αφορμή τα δικαιώματα της στο διάσημο ηλεκτρονικό ποδοσφαιράκι.

Οι ιθύνοντες των Κόκκινων Διαβόλων άσκησαν μήνυση στην εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών για παράνομη χρήση του ονόματός της σε όλο το παιχνίδι, καθώς και για παραβίαση του trademark του κλαμπ. Συγκεκριμένα, το έμβλημα της Γιουνάιτεντ στο FM εμφανίζεται ως μια σημαία με κόκκινο και λευκό σε ριγέ σχηματισμό, αλλά ακόμη κι αυτό θεωρείται μεμπτό από τον σύλλογο, οδηγώντας την υπόθεση στα άκρα.

Από την πλευρά τους, οι Sega Interactive και Sports Interactive που επωμίστηκαν τη μήνυση εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσης την απορία τους για αυτή την κατηγορία, μια και το Football Manager χρησιμοποιεί αυτό το έμβλημα σταθερά από το 1992.

Ταυτόχρονα, πέρασαν στην αντεπίθεση ασκώντας κριτική στη Γιουνάιτεντ για την άρνησή της να παραχωρήσει τα επίσημα δικαιώματα και να δώσει την ευκαιρία στα εκατομμύρια οπαδών της να έρθουν ακόμη πιο κοντά στον σύλλογο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο