Παρουσίαση βιβλίου: ΑΣΙΛ ΛΥΣΗΣ 90 χρόνια ζωής 1932-2022 (βίντεο/εικόνες)

Σε συγκινητικό κλίμα έγινε χθες βράδυ στο οίκημα του σωματείου ΑΣΙΛ η παρουσίαση του βιβλίου «ΑΣΙΛ ΛΥΣΗΣ 90 ΧΡΟΝΙΑΣ ΖΩΗΣ 1932-2022». 

Ο συγγραφέας του βιβλίου συνάδελφος Άκης Κυριάκου με το προσωπικό του αρχείο, φωτορεπορτάζ, αναμνήσεις από το κατεχόμενο χωρίο μας και την ομάδα του ΑΣΙΛ παραθέτει τα γεγονότα από την μέρα ίδρυσης της ομάδας μέχρι και σήμερα. 

Τα στάδια που πέρασε η ομάδα με το ιδιόκτητο γήπεδο (πρωτοπόρο τότε), η δύσκολη περίοδος της προσφυγιάς και η «νέα» περίοδος της ομάδας. 

«Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα 90χρόνια. Την καλλιέργεια του αθλητισμού στη Λύση; Στα παλιά αλλά όμορφα χρόνια, που πέρασαν; Τη δημιουργία της πρώτης ομάδας; Τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν οι Λυσιώτες; Ο ΑΣΙΛ έμελλε να προσχωρήσει μπροστά με βήματα σταθερά, αλλά και πάντα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Ο ΑΣΙΛ άρχισε να γιγαντώνεται ποδοσφαιρικά και να γίνεται η πρώτη δύναμη στο αγροτικό όχι μόνο στην περιοχή της Λύσης, αλλά ευρύτερα στο νησί μας. Ήταν η πρώτη ομάδα που είχε δικό της γήπεδο. Ήταν η πρώτη ομάδα από το αγροτικό που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία. Μεγάλη τιμή και δόξα για το ΑΣΙΛ που δεν σταμάτησε σ’ αυτή την επιτυχία και έκτισε πάνω σ’ αυτή. Σε καιρούς δύσκολους για τη νησί μας και το ποδόσφαιρο μας ο ΑΣΙΛ γίνεται το πρώτο σωματείο, που αποκτά γήπεδο με χορτάρι και ηλεκτροφωτίζεται», τόνισε με συγκίνηση στον πρόλογο του ο Άκης Κυριάκου. 

Το βιβλίο 275 σελίδων περιέχει πέντε κεφάλαια, από την ίδρυση του σωματείου μέχρι και σήμερα. 275 σελίδες, ιστορίας, σεβασμού, τιμής με ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες με πρόσωπα ιστορικά και σημαντικά για την ιστορία του ΑΣΙΛ. 

Η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 20 ευρώ και για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο «ΑΣΙΛ ΛΥΣΗΣ 90 ΧΡΟΝΙΑΣ ΖΩΗΣ 1932-202», μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στα γραφεία του σωματείου ή στην σελίδα της προσφυγικής ομάδας στο facebook.   

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο