ΚΟΕ: Ο απολογισμός της κυπριακής αποστολής

Η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων, παρουσίασε τον απολογισμό της κυπριακής αποστολής η οποία συμμετείχε στους 21ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Γκολντ Κόουστ της Αυστραλίας από 4-15 Απριλίου. Η αποστολή περιλάμβανε 46 αθλητές (25 Άνδρες και 21 Γυναίκες) που έλαβαν μέρος σε οκτώ αθλήματα, και κοινή πεποίθηση όσων τους έζησαν από κοντά, και όσων παρακολούθησαν τις προσπάθειες των αθλητών στην μακρινή Αυστραλία, είναι ότι υπήρξε η καλύτερη παρουσία της Κύπρου στους αγώνες, από όλες τις εννέα προηγούμενες. 
 
Στην διάσκεψη διάχυτος ήταν ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα από τους αθλητές της ομάδας. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η αθλήτρια της Ρυθμικής Διαμάντω Ευριπίδου που στο Gold Coast κατέκτησε έξι μετάλλια από τα οποία τέσσερα ήταν χρυσά, ο αθλητής της Ενόργανης Μάριος Γεωργίου με τα δύο χρυσά και το ένα χάλκινο, η «χρυσή» σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου, ο «χάλκινος» δισκοβόλος Απόστολος Παρέλλης. η «χάλκινη» σκοπεύτρια Παναγιώτα Ανδρέου, τα άλλα δύο κορίτσια της Ρυθμικής Ελένη Έλληνα και Βικτώρια Σκιττίδη και πολλοί άλλοι αθλητές της ομάδας. Όλοι τους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συνολική εμφάνιση, την επάξια εκροσώπηση της Κύπρου και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά για να παραμείνουν στο υψηλό επίπεδο που βρίσκονται σήμερα. 
 
Το παρόν έδωσαν ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, Αξιωματούχοι και Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής, Μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΑ, Πρόεδροι Αθλητικών Ομοσπονδιών, όπως επίσης προπονητές και συνοδοί της ομάδας.  
 
Η Κύπρος κατέλαβε τη 10η θέση στον πίνακα των μεταλλίων επί συνόλου 71 χωρών κατακτώντας οκτώ χρυσά, ένα αργυρό και τρία χάλκινα μετάλλια, ενώ οι αθλητές της πλασαρίστηκαν στην πρώτη οκτάδα των διαφόρων αγωνισμάτων 33 φορές. Ο συνολικός αριθμός μεταλλίων (14), των χρυσών μεταλλίων (8), των αθλητών που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο (6), και τον αθλητών που κατέκτησαν οποιοδήποτε μετάλλιο (9), αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών για τις κυπριακές συμμετοχές στους αγώνες. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο