Σπάσαμε το ρεκόρ του 1978 με 14 μετάλλια!


Η μεγαλύτερη συγκομιδή της Κύπρου από το 1978 που μετέχει στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.
 
Gold Coast – Αποστολή ΕΑΚ: Μικαέλο Παπαδάκης
 
Με 14 μετάλλια στις αποσκευές, τη μεγαλύτερη συγκομιδή από το 1978 που η Κύπρος μετέχει στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, επιστρέφει από το Gold Coast της Αυστραλίας η κυπριακή ομάδα που έλαβε μέρος στους 21ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, οι οποίοι ολοκληρώνονται την Κυριακή (15/4). Πριν τέσσερα χρόνια στην Γλασκόβη η Κύπρος είχε μόνο δύο χρυσά ενώ το 2010 στο Δελχί τα μετάλλια ήταν έντεκα.
 
Την τελευταία ημέρα των Αγώνων δεν υπάρχει κυπριακή παρουσία, καθώς την Κυριακή έγιναν οι τελικοί των ομαδικών αθλημάτων, ο μαραθώνιος καθώς και μπάντμιντον και επιτραπέζια αντισφαίριση. Έτσι, η Κύπρος ολοκλήρωσε τους Αγώνες στη δέκατη θέση του πίνακα των μεταλλίων, μπροστά από την Τζαμάικα και πίσω από τη Νιγηρία. Μετάλλιο κέρδισαν οι 39 από τις 71 χώρες και περιοχές που έλαβαν μέρος.
 
ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Χρυσά (8): Διαμάντω Ευριπίδου (3),  Μάριος Γεωργίου (2), Γιώργος Αχιλλέως, Άντρη Ελευθερίου, Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής (Ευριπίδου, Σκιττίδη, Έλληνα)
 
Αργυρό (1): Διαμάντω Ευριπίδου
 
Χάλκινα (5): Μάριος Γεωργίου, Παναγιώτα Ανδρέου, Διαμάντω Ευριπίδου, Αλέξανδρος Καουσλίδης, Απόστολος Παρέλλης
 
Τα πρόσωπα των Αγώνων
Δύο ήταν τα πρόσωπα των αγώνων, από κυπριακής πλευράς. Η Διαμάντω Ευριπίδου με τα πέντε ατομικά μετάλλια (τρία χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο) στη Ρυθμική, συν το χρυσό στο ομαδικό, αλλά και ο Μάριος Γεωργίου με δύο χρυσά και ένα χάλκινο στην Ενόργανη. Ξεχωριστή σημασία έχει το χρυσό του Αχιλλέως που ήταν το πέμπτο του σε Κοινοπολιτειακούς (έχει και ένα αργυρό), μάλλον στην τελευταία του εμφάνιση στους Αγώνες αφού η Σκοποβολή δεν είναι στο πρόγραμμα του Μπέρμινγκχαμ 2022. Για την Άντρη Ελευθερίου ήταν το τέταρτο μετάλλιο σε Κοινοπολιτειακούς και δεύτερο χρυσό, αφού και στη Μελβούρνη το 2006 ήταν πρώτη. Δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε  Κοινοπολιτειακούς για τον Παρέλλη και μοναδικό για τον Στίβο σε αυτή τη διοργάνωση. Πρώτο μετάλλιο για την πάλη με τον Καουσλίδη μετά το 1994.
 
Επιστροφή μέσω Ντουμπάι
Η κυπριακή αποστολή αναχωρεί την Κυριακή (15/04) στις 7:35μμ, ώρα Κύπρου, από το αεροδρόμιο του Μπρίσμπεϊν, με προορισμό το Ντουμπάι, όπου θα αφιχθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (16/04). Εκεί θα διανυκτερεύσει και θα αναχωρήσει για Κύπρο νωρίς το πρωί της Τρίτης (17/04), με άφιξη στη Λάρνακα στις 11:00πμ. Η ομάδα δεν θα παρευρεθεί στην τελετή λήξης, με εξαίρεση τον Αμίν Χαντίρι που θα είναι και σημαιοφόρος, καθώς αναχωρεί τη Δευτέρα (16/04). Στην Κύπρο έχουν ήδη επιστρέψει οι ομάδες Ενόργανης, Κολύμβησης και Σκοποβολής. 
 
Ροη ειδησεων
Κλεισιμο