Το μεγάλο «αν» της Ανόρθωσης με τον Λυπερόπουλο (Βίντεο)

Ένα μεταγραφικό σενάριο που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα δεδομένα στην Ανόρθωση αποκάλυψε ο Νίκος Λυμπερόπουλος σε δηλώσεις του.

Το μεγάλο «αν» της Ανόρθωσης με τον Λυπερόπουλο (Βίντεο) thumb

Ο πρώην διεθνής Ελλαδίτης επιθετικός, μιλώντας στην εκπομπή «Πολλά Κιλά Μπάλα» της Novibet με τον Νικόλα Ράπτη, αναφέρθηκε στην πρόταση που δέχθηκε από την Ανόρθωση το 2008, αμέσως μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ. Η «Κυρία», η οποία τότε βρισκόταν σε μία περίοδο υψηλών φιλοδοξιών και ετοιμαζόταν για τις μεγάλες προκλήσεις, είχε κινηθεί αποφασιστικά για την απόκτηση του Λυμπερόπουλου.

Η πρόταση ήταν εξαιρετική, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, και η υπόθεση έφτασε σε σημείο να συζητηθεί ακόμη και ο τρόπος παρουσίασής του στον κόσμο της ομάδας των «κυανολεύκων». Ο Λυμπερόπουλος εξήγησε ότι δεν έκλεισε την πόρτα στην Ανόρθωση. Αντίθετα, ζήτησε ένα εύλογο χρονικό περιθώριο, καθώς επιθυμούσε να εξαντλήσει τις πιθανότητες για συνέχιση της καριέρας του σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η στάση του τότε προέδρου της Ανόρθωσης, όπως τόνισε, ήταν υποδειγματική και καταλυτική στην εξέλιξη των συζητήσεων.

«Όταν έμεινα ελεύθερος από την ΑΕΚ, κτύπησε το τηλέφωνο, ήταν ο πρόεδρος της Ανόρθωσης που μου έκανε μία εξαιρετική πρόταση. Τη άκουσα με χαρά, αλλά είπα να μου τη στείλουν σε FAX την πρόταση. Την έστειλε, και του είπα, θα το κάνουμε όπως θέλω εγώ. Μου λέει, δηλαδή; Θα έρθω στην Κύπρο χωρίς να το ξέρει κανείς και θα με ανακοινώσεις στο γήπεδο, ωστόσο, θα ήθελα περιμένεις ένα χρονικό διάστημα μήπως έρθει κάτι από το εξωτερικό, από καλύτερο πρωτάθλημα. Εκείνος προς τιμήν του, μου είπε και γω το ίδιο θα έκανα. Εκεί ήρθε η πρόταση της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ είχα πάρει την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο». 

Η εξέλιξη οδήγησε τον Λυμπερόπουλο στη Γερμανία, όπου παρουσιάστηκε επίσημα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Μία μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ για την Ανόρθωση, αλλά παραμένει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα «αν» της σύγχρονης ιστορίας των «κυανολεύκων» που αποκαλύφθηκε επίσημα.

ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ: