Αρχίζει σήμερα (14/03/26) το πρωί στις 10:00, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ στη Λευκωσία, το 25ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αθλητές και αθλήτριες στα αγωνίσματα τής σφαιροβολίας, της δισκοβολίας, της σφυροβολίας και του ακοντισμού. Από νωρίς το πρωί (10:00) αναμένεται να γίνει μάχη για την κατάκτηση τού πρώτου χρυσού μεταλλίου, στη σφυροβολία κάτω των 23 ετών, με βασικό διεκδικητή τον περσινό νικητή Ιωσήφ Κεσίδη. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, ο οποίος πρόσφατα κατέρριψε το παγκύπριο ρεκόρ στη σφυροβολία ανδρών με 77,32μ., θα έχει ως μεγάλο ανταγωνιστή τον Ούγγρο Άρμιν Σαμπάντος, ο οποίος έχει ατομική επίδοση 78,06μ.
* Το 25ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ.
* Διαδικτυακά θα υπάρχει απευθείας μετάδοση (live streaming) στο κανάλι τής Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (https://www.youtube.com/@EuropeanAthletics/streams)
* Οι λίστες εκκίνησης (start lists) είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα τής Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (https://www.european-athletics.com/.../team-media...)
* Απευθείας καταγραφή των αποτελεσμάτων μπορείτε να βλέπετε στην ιστοσελίδα τής Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας https://www.european-athletics.com/home
* Πιο κάτω σάς παρουσιάζουμε το πρόγραμμα τής πρώτης ημέρας, με τις κυπριακές συμμετοχές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΗΜΕΡΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2026
ΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΑΔΙΟ
10:00 Σφυροβολία Ανδρών Κ23 / Στάδιο 1
(Ιωσήφ Κεσίδης)
10:30 Ακοντισμός Γυναικών Κ23 / Στάδιο 2
(Ειρήνη - Τζέιν Θεοδώρου)
11:35 Σφαιροβολία Ανδρών Κ23 Β Στάδιο 1
(Κυριάκος Βασιλείου)
12:30 Σφυροβολία Γυναικών Α Στάδιο 1
12:30 Σφυροβολία Γυναικών Β Στάδιο 3
(Κωνσταντίνα Αντωνιάδου)
13:05 Σφαιροβολία Ανδρών Κ23 Α Στάδιο 1
14:35 Δισκοβολία Γυναικών Κ23 Β Στάδιο 3
(Μαρίνα Χατζηκώστα)
14:45 Ακοντισμός Γυναικών / Στάδιο 1
14:50 Σφαιροβολία Γυναικών / Στάδιο 1
16:15 Δισκοβολία Γυναικών Κ23 Α Στάδιο 3
16:20 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
16:35 Δισκοβολία Ανδρών Β Στάδιο 2
(Ραφαήλ Ζαχαρία)
17:00 Δισκοβολία Ανδρών Α Στάδιο 1
#koeas #AthleticsCy #ETHC2026 #Nicosia2026




































