Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Γιώργος Κωνσταντίνου

ΤΗ δική του σφραγίδα στο ποδόσφαιρο μας και ειδικά στον Πεζοπορικό και την ΑΕΚ Λάρνακας, έβαλε ο διεθνής αμυντικός Γιώργος Κωνσταντίνου,που θα παίξει αργότερα και στον Ολυμπιακό.Μια μεγάλη καριέρα γεμάτη επιτυχίες,αφού πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον ΠΟΛ,κάτι που έγινε μετά από 34 χρόνια, ενώ έπαιξε και σε δύο χαμένους τελικούς κυπέλλου και σε ευρωπαικά παιχνίδια.

Ο Γ.Κωνσταντίνου έπαιξε 17 χρόνια ποδόσφαιρο σε ΠΟΛ και ΑΕΚ. Το 1982 θα πάει στον Πεζοπορικό,ομάδα που αγαπούσε όλη η οικογένεια του,και αφού παίξει για λίγο στην εφηβική ομάδα,στα 16,5 χρόνια του θα παίξει στην πρώτη ομάδα, χωρίς μάλιστα να κάνει προπόνηση μαζί της.Τον είχε δεί ο προπονητής Κατσιάνιν και αφού είχε προβλήματα τραυματισμών, του εμπιστεύτηκε τη θέση του δεξιού μπακ-παρόλο που στην εφηβική ομάδα έπαιζε κεντρικός αμυντικός-σε παιχνίδι εναντίον της Ένωσης.

Πολύ καλή χρονιά για τον ΠΟΛ ήταν η περίοδος 1983-84 όταν η ομάδα πήρε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα,πίσω από Ομόνοια και Απόλλωνα,ενώ έπαιξε στον τελικό κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ όπου έχασε 3-1 στην παράταση.Η ομάδα της Λάρνακας έπαιξε με τους: Φάνο, Γ,Κωνσταντίνου, Α.Παστελλίδη, Λ.Κουή, Λ.Λάμπρου, Μακ Σιέρι, Κουννά, Δαμιανού( 38’ Φακέττι), Πασχάλη( 79’ Γ.Σταυρινό), Βέρνον, Θεοφάνους. Η μεγάλη επιτυχία ήλθε το 1988 όταν ο ΠΟΛ μετά από 34 χρόνια θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Γιώργος ήταν μόλις 22 χρόνων και στην ομάδα ήταν μεταξύ άλλων και οι: Κ.Κουής, Στ.Παπαδόπουλος, Λιβαθηνός, Μπίαλον, Ν.Προκόπης, Δαμιανού, Λένος, Λάρκου, Χαιλής, Π.Χαραλάμπους, Προδρόμου.

Ο Γ.Κωνσταντίνου ήταν ο τελευταίος αρχηγός του Πεζοπορικού,αφού η ομάδα το 1994 ενοποιήθηκε με την ΕΠΑ και δημιουργήθηκε η ΑΕΚ στην οποία κατέληξαν και οι Στεφανή, Μαυρής, Κλήμης, Προδρόμου, Μ.Κωνσταντίνου, Γ.Θεοδότου, Στυλιανίδης, Π.Μάρκου, Λάρκου, Μισός, Δ.Παναγιώτου κ.α. Με την ΑΕΚ θα φτάσει σε δεύτερο χαμένο τελικό κυπέλλου,πάλι με τον ΑΠΟΕΛ.Ήταν το 1996 και πάλι έχασε στην παράταση με 2-0.Στον τελικό αυτό έπαιξαν οι: Α.Μαυρής, Γ.Θεοδότου(85’ Ελευθερίου), Γ.Κωνσταντίνου, Μισός, Στεφανή( 108’ Κίζελα), Λάρκου, Πάντζιο, Μπακαρής, Μάρκου( 108’ Στυλιανίδης), Κοβάτσεβιτς, Κλ.Αλεξάνδρου.

Ο Γ.Κωνσταντίνου,στα 33 του χρόνια, μετά από 12 χρόνια στον ΠΟΛ και 5 χρόνια στην ΑΕΚ,θα πάει στον Ολυμπιακό,που ήταν πολύ δυνατός, επί Χριστόφορου Τορναρίτη.Ήταν το 2001 όταν η ομάδα πήρε την δεύτερη θέση στη βαθμολογία και θα παίξει και στην Ευρώπη. Στους μαυροπράσινους τότε έπαιζαν και οι Α.Πετρίδης, Α.Αριστοκλέους, Δ.Ιωάννου, Μ.Χαραλάμπους, Κ.Κώστα, Φιλιώτης, Μ.Θεμιστοκλέους, Δ.Ασσιώτης, Κόζλει, Τζέντοβιτς, Τσιακλής, Ν.Παπαβασιλείου, Ραντοσάβλιεφ, Χατζιατριάν, Ν.Σταύρου. Έμεινε δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και έπαιξε και ένα χρόνο στην Δόξα Κατωκοπιάς με την οποία ανέβηκε στην Α’ Κατηγορία και τερμάτισε την καριέρα του,ακολουθώντας μετά την προπονητική.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχει 10 επίσημες εμφανίσεις με την Εθνική Κύπρου και αρκετές με τις Ελπίδες.Στην Ευρώπη έπαιξε και με τις τρείς ομάδες που αγωνίστηκε.Το 1989 με τη Σουηδική Γκέτενμποργκ,το 1997 με την ΑΕΚ κατά της Κοτάικ Αβοβιάν Αρμενίας και τη φημισμένη Μπαρτσελόνα,και το 2001 με τον Ολυμπιακό εναντίον της Ντούναφερ Ουγγαρίας και Μπρίζ Βελγίου. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο