Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Δημήτρης Μουζουρής

Για χρόνια το Παραλίμνι ήταν φυτώριο ταλέντων, και από τις τάξεις της Ένωσης πέρασαν σπουδαίοι παίκτες, αρκετοί από τους οποίους έκαναν καριέρα σε μεγάλες ομάδες της Κύπρου και του εξωτερικού.Η ομάδα της Ένωσης ήταν πάντα ένα δυνατό σύνολο και αρκετά ανταγωνιστικό για κάθε αντίπαλο και σε κάθε γήπεδο.

Από τους παίκτες της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου που ξεχώρισαν στη δεκαετία του ’60 και έβαλαν ουσιαστικάα τις βάσεις για την μεγάλη ομάδα που ακολούθησε στη δεκαετία του ’70,ήταν και αείμνηστος Δημήτρης Μουζουρής,που για οκτώ χρόνια ήταν ο δεξιός οπισθοφύλακας της ομάδας.Ο Μουζουρής ξεκίνησε στα 19 του χρόνια,με προπονητή τον Κόκο Οικονόμου,στα τέλη του 1965,όταν η Ένωση κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για ένταξη της στη δύναμη της ΚΟΠ. Το ντεμπούτο του έγινε εναντίον του Ορφέα Λευκωσίας για το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας,παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 2-2 με σκόρερ για την ομάδα του Παραλιμνίου τους Αδάμο Λοίζου και Φλουρή Χατζηγεωργίου.

Ο Δ.Μουζουρής έπαιζε με το Νο2 στην πλάτη και ξεχώριζε για τη δύναμη και το πάθος του στο παιχνίδι,χωρίς να ξεφεύγει από τα αθλητοπρεπή πλαίσια.Πάντα σταθερός στην απόδοση του αγαπούσε με πάθος την ομάδα και βοήθησε σημαντικά και αυτός για την άνοδο της Ένωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ Κατηγορία το 1969,και θα μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη όλων των φίλων της ομάδας οι μεγάλες νίκες της Ε.Ν.Π. στην πρώτη χρονιά, με ΑΠΟΕΛ 3-0 και Απόλλωνα 3-0.

Ο Μουζουρής έπαιξε από το 1965 μέχρι το 1973.Στο διάστημα αυτό η Ένωση είχε την καλύτερη βαθμολογικά παρουσία, στους μεγάλους του ποδοσφαίρου,το 1972 όταν κατετάγη τρίτη πίσω από την Ομόνοια και την ΕΠΑ,ενώ έχασε στα προημιτελικά του κυπέλλου από την ΕΠΑ 1-0.Το 1973 πήρε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και έχασε στα προημιτελικά του κυπέλλου από τον Άρη 2-0.Το 1971 η Ένωση έφτασε στα ημιτελικά του κυπέλλου αλλά έχασε 4-1 από την Ομόνοια.

Προπονητές του Δημήτρη Μουζουρή πέραν του Οικονόμου διετέλεσαν και οι Χαμπής, Αράμ, Δ.Ζάγκυλος, Ν.Κοβάκεβιτς, Σ.Πλούσκαλ. Η βασική ομάδα της Ένωσης την εποχή εκείνη αποτελείτο από τους: Δήμος, Μουζουρής, Ν.Αρτυματάς, Φόρσος, Οικονόμου, Α.Κωνσταντίνου, Σιαλής, Γ.Βλίττης, Δ.Ζάγκυλος, Γιαννής, Φλουρής, Κούδας, Τάκαρος, Ι.Τρίαρος, Αδ.Λοίζου, Καλλής. Μετά την Ένωση ο Μουζουρής έπαιξε για μια χρονιά στον Νέο Αιώνα Τρικώμου,το 1973-74,με προπονητή τον Μ.Άσπρου ενώ στην ομάδα ήταν και οι Σ.Χρυσοστόμου, Α.Βάσου, Κότροφος, Αγγελής, Κωνσταντίνου κ.α.

Ο Μουζουρής,που έφυγε νωρίς από τη ζωή, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο του Παραλιμνίου για την σταθερή αγωνιστική του παρουσία, αλλά και για το ήθος και τον χαρακτήρα του.Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και αρκετά γνωστός αφού εργαζόταν στην γραμματεία του Γυμνασίου Παραλιμνίου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο