Χαρακτήρας και ορθολογισμός για πρόκριση

Όπως και να το κάνουμε ο ΑΠΟΕΛ πάει στη ρεβάνς Κυπέλλου με την Ανόρθωση με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είναι μόνο το εις βάρος του σκορ, αλλά γενικότερα η φετινή του αποτυχία στο πρωτάθλημα, που καθιστούν επιτακτική την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Και είναι εδώ που θα κληθεί να δείξει χαρακτήρα και να κάνει ότι έκανε προηγουμένως στο θεσμό κόντρα σε Απόλλωνα και Ομόνοια.

Και μπορεί να υπάρχει αυτοπεποίθηση ότι θα το επαναλάβει (λόγω και της συνολικής εμφάνισης στο «Αντ. Παπαδόπουλος») για ανατροπή και πρόκριση στον τελικό, αλλά αυτό δεν πρέπει να παρασύρει κανένα στον Αρχάγγελο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που σχεδόν θ’ απαγορεύεται το λάθος και θα χρειαστεί μεγάλη αγωνιστική πειθαρχία και συγκέντρωση στον στόχο της πρόκρισης. Είναι κάτι σαν πρόωρος τελικός για τον ΑΠΟΕΛ και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης.

«Κλειδί» για να έρθει η πρόκριση θα είναι ασφαλώς η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, διότι ο ΑΠΟΕΛ μπροστά βγάζει φάσεις και γενικώς τον τελευταίο καιρό σκοράρει. Σημαντικό επίσης είναι να πάει με ηρεμία στη ρεβάνς και να μετρήσει σωστά το παιχνίδι, διότι η αλήθεια στο «Αντ. Παπαδόπουλος», κάπου ο ενθουσιασμός και η προσμονή για το αποτέλεσμα, λειτούργησαν αρνητικά στο Α’ μέρος, όταν δεν είχε καθαρό μυαλό μπροστά και πίσω είχε κενά με συνέπεια να κινδυνέψει να δεχθεί και δεύτερο γκολ.

Η ουσία είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί και το απέδειξε, να πάρει την πρόκριση… Η πιο μεγάλη ουσία, όμως, είναι να κάνει αυτά που πρέπει και να πάρει αυτό που θέλει. Προπονητής και παίχτες το πιστεύουν και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο