Τα αποδυτήρια το Α και το Ω

Ολοκληρώθηκε το επταήμερο των τριών αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας. Υποχρεώσεις και αγωνιστική εικόνα που σαφώς έχουν ικανοποιήσει τους πάντες.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές κερδίζουν καθημερινά το σεβασμό μας"

Στους τρεις αγώνες, δείξαμε αρκετά καλά στοιχεία, όμως τίποτα ακόμα δεν έχουμε καταφέρει. Ο δρόμος είναι μακρύς και με μια νίκη ή καλές εμφανίσεις δεν πετυχαίνεις το οτιδήποτε.

Σαφώς παρόμοια αγωνιστική εικόνα ειδικά όπως στον αγώνα με την Σλοβενία είχαμε πάρα πολύ καιρό να αντικρύσουμε. Ψυχολογία, πάθος, θέληση, δίψα για το αποτέλεσμα και όλα αυτά στο τρίτο αγώνα εντός επτά ημερών. Τα στοιχεία αυτά δεν δημιουργήθηκαν τώρα. Απλώς ήταν παγιοποιημένα εδώ και καιρό. Ξαφνικά εμφανίστηκαν; Όχι. Μια ομάδα για να πετύχει τους στόχους της πρέπει πρώτα από όλα να έχει καλά αποδυτήρια. Σε αυτό δούλεψε περισσότερο ο Νίκος Κωστένογλου.

Πριν την πρώτη συγκέντρωση των διεθνών, είχε συνεχής επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές, μιλούσαν είτε ομαδικά είτε ατομικά. Δούλεψε στην ψυχολογία γιατί αυτό χρειαζόταν η Εθνική μας. Αγωνιστικά με λίγες ημέρες προπόνησης προσπάθησε να περάσει την δική του φιλοσοφία, να καταθέτουν ψυχή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και το είδαμε.

Τα υγιείς αποδυτήρια σημαίνουν πολλά στο ποδόσφαιρο. Αυτά βγάζουν την εικόνα της ομάδας, γιατί στους τρεις αγώνες είμασταν ομάδα και είναι επίτευγμα όλων όσων βρίσκονται στην Εθνική. Ομάδα σημαίνει οι εικόνες που είδαμε μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με την Μηνά Αντωνίου και τον Ιωάννη Κούσουλο αγκαλιασμένοι, με τον Χάμπο Κυριάκου ως πιο παλιός να μιλάει στον Ιωάννη Πίττα. Να αγκαλιάζουν τον Λοϊζου, να γίνονται ένα στα αποδυτήρια μετά το τέλος.

Μόνο με τέτοιο κλίμα μπορούν να έρθουν καλύτερες ημέρες για την Εθνική μας ομάδα, γιατί ακόμα δεν ήρθαν. Με μια νίκη δεν πετύχαμε κάτι και όπως είπε ο Νίκος Κωστένογλου για το οποίο πολλοί  έσπευσαν να τοποθετηθούν αρνητικά στο άκουσμα της πρόσληψης πρέπει να παραμένουμε ταπεινοί. Χρειάζεται χρόνος, κόπος και δουλειά για να έρθουν και οι επιτυχίες. Η βάση υπάρχει. Ταλέντο υπάρχει. Πλάνο φαίνεται ότι υπάρχει. Αυτό που απομένει είναι στήριξη από όλους και στο τέλος θα γίνει ταμείο.

Φυσικά θα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια και στις ομάδες που αγωνίζονται οι διεθνείς. Για να μπορέσουν να βγάζουν αυτή την αγωνιστική εικόνα όλοι όσοι αγωνίστηκαν ειδικά χθες οφείλεται σε δυο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η προσωπική δουλειά που πραγματοποιεί ο ποδοσφαιριστής καθημερινά στο γήπεδο και δεύτερον ο επαγγελματισμός που πλέον υπάρχει στις ομάδες.

Ο συνδυασμός και των δυο αυτών παραγόντων έχει φέρει αποτέλεσμα. Απόδειξη είναι ο Πίττας, ο Κούσουλος, ο Αρτυματάς, ο Αντωνίου, ο Τζιωνής, ο Λοϊζου, ο Σωτηρίου, ο Ψάλτης που έχουν τρομερή βελτίωση.

Μόνο με σκληρή καθημερινή δουλειά και υγιείς αποδυτήρια μπορούμε να πετύχουμε.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο