Μια ανάσα από Κωστένογλου

Η αναζήτηση προπονητή για την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών δεν άργησε να ολοκληρωθεί. Οι αρμόδιοι της ΚΟΠ φαίνεται πως αποφάσισαν όπως ο εκλεκτός είναι ο Νίκος Κωστένογλου. Ο 50χρόνος Καβαλιώτης προπονητής, είναι σε προχωρημένες επαφές με την Ομοσπονδία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής μας ομάδας.  Προπονητής που έχει εργαστεί σε ΑΕΚ, Άρη, Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης και ως βοηθός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος.

Όνομα που δεν προκάλεσε αίσθηση με το άκουσμα ότι βρίσκεται σε επαφή με την ΚΟΠ. Προπονητής που έχει να εργαστεί από το τέλος του 2019. Αρχικά η πρόθεση της ΚΟΠ ήταν η επιλογή ξένου προπονητή. Αν και τα τελευταία δυο πειράματα στο πάγκο της Εθνικής με Ραν Μπεν Σιμόν και Βάλεμ ήταν μια μεγάλη αποτυχία, η συνταγή παραμένει η ίδια. Ποντάρει η ΚΟΠ σε ξένο προπονητή και όχι από το πάνω ράφι. Αυτό ενδεχομένως γιατί πρώτον ποδοσφαιρικά η Εθνική μας ομάδα δεν είναι ένας ελκυστικός προορισμός και δεύτερον γιατί οι οικονομικές απολαβές δεν είναι τέτοιες ώστε ένας προπονητής που προκαλεί αίσθηση το όνομα του να αναλάβει της Εθνική μας που πότε δεν κατέγραψε επιτυχία.

Από την άλλη τίθεται και το εξής ερώτημα, γιατί όχι σε Κύπριο προπονητή; Απάντηση που πρέπει να δοθεί από την Ομοσπονδία. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι; Σε αυτούς που μπορεί να επενδύσει η ΚΟΠ; Όπως απάντηση πρέπει να δοθεί γιατί η επιλογή ξένου προπονητή; Ποία είναι τα κριτήρια που τοποθετείται ένα όνομα προπονητή και πως επιλέγεται;  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο